FONTOS


 

Amerika után Sydneyért
Kovács Ágnes újra itthon

------------------------------------------------------------
forrás: (amler), Nemzeti Sport 1999.09.11
------------------------------------------------------------

A mellúszófenomén hazatért. Hazatért és hétfőn újra kezdi a munkát, amely immár kimondva-kimondatlanul Sydney jegyében zajlik majd. Közbenső állomások ugyan akadnak, így például az idei rövid pályás lisszaboni világbajnokság, ám az olimpia a nagy álom.

Az olimpai aranyérem.

Kovács Ágnes nyerni megy a kenguruk földjére. Nem riasztotta el ettől a dél-afrikai Penelope Heyns sem, aki néhány héttel ezelőtt sorra döntögette a világcsúcsokat a Csendes-óceáni bajnokságon.

Egy év múlva kell jól szerepelni. Ott, "a" versenyen kell megmutatni mennyi van a tarsolyban. Az edző, Kiss László szerint ágiban másodpercek rejlenek még, kétszázon például két perc huszonkét másodpercre lehet képes. Csak emlékeztetőül: Heyns 2:23.64-et repesztett kevesebb mint két hete.

Kovács Ágnes hazatért háromhetes amerikai útjáról. Kellőképpen kipihente magát. Az angol nyelvtudását fejleszthette a másik kontinensen, miközben szebbnél szebb élményekkel gazdagodott.

Az sem titok, hogy az ötkarikás játékok után egy amerikai egyetem szerepel a tervek között. Természetesen ha már arra járt, meghallgatott egy-két ajánlatot. Voltak bőven.

A kis Ági - hol van az már, te jó ég - vagyis inkább Kovács Ági hazatért, ám minden valószínűség szerint visszatér majd Amerikába.

Reményeink, reményei szerint már olimpiai medáliával a nyakában.

Egy arannyal mindenki kiegyezne.

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Kovács Ágnes