FONTOS


 

Át kell értékelni az olimpiai célokat?
Kovács és Güttler a sportág becsületét mentette meg
------------------------------------------------------------
forrás: MTI, Nemzeti Sport 1999.09.09
------------------------------------------------------------

A Magyar Úszó Szövetség szerdai elnökségi ülésén elfogadta a szövetségi kapitányok és a többi felkészítő edző írásos beszámolóját a nyári isztambuli felnőtt és a moszkvai ifjúsági Európa-bajnokságról.

Mivel - nézetkülönbségek után - a szóbeli vita is arra a következtetésre jutott, hogy számos eredmény elmaradt a korábbi években megszokottól, az érintett szakemberek felkérést kaptak: a MOB számára készítendő szakmai jelentés a kudarcok kapcsán részletesen térjen ki az olimpiai célkitűzések átértékelésére is. Az elnökség tudomásul vette, hogy ez a lépés maga után vonhatja a Magyar Olimpiai Bizottságtól érkező, illetve az állami támogatás csökkenését is.

A MÚSZ elnöksége ugyanakkor örömmel vette tudomásul az isztambuli sikereket, és úgy értékeli, hogy a sportág becsületét mentette meg a háromszoros aranyérmes Kovács Ágnes, a bronzérmet szerző Güttler Károly, valamint a felkészítésüket vezető Kiss László mesteredző és csapata.

A testület nagyra értékelte a ferencvárosi, szentesi, gyulai és részben a dunaújvárosi szakosztály teljesítményét, mivel versenyzőik az olimpiai keret oszlopos tagjaivá váltak. Az elnökség elismeréssel szólt a Bp. Honvéd és a Sport Plusz Mahart SE fiatal úszóinak szerepléséről is, továbbá arról, hogy több esetben országos csúcs született az Eb-n.

Az ülés során áttekintették a szövetség gazdálkodását és jóváhagyták, hogy a korábbi szakmai programban és költségvetésben nem szereplő decemberi, lisszaboni rövidpályás Eb-n az olimpiai kerettagok mellett az arra érdemes ifjúsági Eb-szereplők is vegyenek részt.
Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Kovács Ágnes