FONTOS


 

Hétfőn ül repülőre
Kovács Ági Phoenixbe költözik

------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 2001.01.23
------------------------------------------------------------

Alighogy megérkezett az úszóválogatott olaszországi, magaslati edzőtáborozásából, máris utazik tovább. Az olimpiai bajnok Kovács Ágiról van szó, aki hétfőn több mint két hónapra (!) az Egyesült Államokba, pontosabban Phoenixbe költözik. A világklasszis úszó az egyik helyi klub meghívásának tesz eleget.

- Még az atlantai olimpia előtt a válogatottal jártam Phoenixben, tehát nem lesz ismeretlen a környezet - mondja Kovács Ági. - Úgy érzem, hasznos hetek várnak rám, hiszen köztudott, hogy a tengerentúlon délelőttönként huszonöt yardos medencében edzenek. Ha csak a fordulóim javulnak, már megérte kiutaznom.

- Egyedül megy?

- Igen, de még mielőtt megkérdezné, nem tartok attól, hogy rosszul érzem majd magam. Legutóbb, amikor Atlantában töltöttem egy hónapot, akkor is egyedül voltam.

- Ha jól emlékszem, akkor pihenni utazott, most viszont edzeni. A trénere, Turi György sem fog hiányozni?

- Mindent megbeszéltünk, az edzéseket is, és interneten tartjuk majd a kapcsolatot. Tehát ha valamilyen szakmai gondom támad, hamar megoldást kapok rá. Nem egyedül fogok készülni a klubban, s megnyugtattak a phoenixiek, edzőben sem lesz hiány. Egyébként ez az út Turi György számára sem újdonság, amikor Kiss Laci bácsi visszavonulása után ő lett az edzőm, beszámoltam neki a tengerentúli meghívásomról is.

- Köztudott, hogy szeptembertől az Egyesült Államokban tanul majd. Netán összefüggés van a mostani és a szeptemberi utazás között?

- Kétségtelen, ha kint vagyok, könnyebben tudom ápolni a kapcsolatokat, ám ha arra gondol, még nem döntöttem el, melyik egyetem ajánlatát fogadom el.

- A phoenixi egyetemről is megkeresték?

- Szinte minden rangosabb egyetem ajánlatot tett, így a phoenixi is.

- Meddig tart a tengerentúli edzőtábor?

- Március harmincadikán jövök haza. Remélem, kellemes érzésekkel.

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Kovács Ágnes