FONTOS


 

Az olimpiai bajnok négy nap múlva versenyez
Lyme-kór gyanújával vizsgálják Kovács Ágit

------------------------------------------------------------
forrás: , index 2004.05.06
------------------------------------------------------------

"Az első vizsgálati eredmény nem erősítette meg a Lyme-kórt, viszont nem is zárta ki száz százalékosan" - mondta a Nemzeti Sportnak dr. Kausz István, az úszóválogatott orvosa az olimpiai bajnok Kovács Ági vizsgálata után. Sydney aranyérmese eközben készül a négy nap múlva kezdődő Európa-bajnokságra.

A legutóbbi olimpián a 200 méteres mellúszásban aranyérmet szerző Kovács Ági a hétvégén érkezett haza az Egyesült Államokból, és Budapesten készül fel a jövő héten kezdődő madridi Európa-bajnokságra. Kovács a három évvel ezelőtti világbajnokságon nyert utoljára érmet világversenyen, akkor a fukuokai vb-n volt a leggyorsabb a hosszabbik mellúszó számban.

A tavalyi barcelonai világbajnokságon már nem jutott kedvenc távján a döntőbe, kilencedik lett, 200 vegyesen azonban hatodik, és az idei eredményei alapján ezen a távon várható tőle jó szereplés az athéni olimpián.

A Nemzeti Sportnak adott interjújában elárulta, hogy felkészülése mennyi problémával járt, és januárban még az is felmerült benne, hogy abbahagyja az úszást. Gyakori szédülés kerülgette, fejfájása és szívpanaszai is voltak, most azonban jól van, nyugalma ugyanakkor nem lehet teljes.

Dr. Kausz István a válogatott orvosa így nyilatkozott a sportnapilapnak. "Az első vizsgálati eredmény nem erősítette meg a Lyme-kórt, viszont nem is zárta ki száz százalékosan."
Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Kovács Ágnes