FONTOS


 

A mi Ágikánk túlvan az első amerikai edzésen
Argentin lány a szobatársa

------------------------------------------------------------
forrás: (jármi) A színes Sport, 2001.08.23
------------------------------------------------------------

Sokan érdeklődnek szerkesztőségünkben Kovács Ágnesről, napjaink legeredményesebb magyar úszónőjéről. Aranyéremmel a nyakában hazaérkezett Fukuokából, a világbajnokságról, és alig töltött itthon néhány hetet, pihent egy csöppnyit, megköszöntött mindenkit a baráti körében, akinek a születésnapi bulijáról lemaradt, és őt is felköszöntötték sokan, aztán az egyre szőkébb hölgy újra eltűnt a szemünk elől.

Az ok nem más, mint hogy Kovács Ágnes megkezdte tanulmányait az Egyesült Államokban, közelebbről Phoenixben. Részt vett minden elsősnek szóló tájékoztatón, ismeretterjesztőn, és máris elkezdte a beilleszkedést. A napi többórás edzések mellett szorgalmasan látogatja majd egyetemi előadásait és a szemeszter végén vizsgázik, persze angolul. Ugyanis Ágnes több éve tanulja az angol nyelvet, letette a nyelvvizsgákat és nem csupán a magyart, hanem a nemzetközit is, így nem okoz gondot megérteni a tanárait.


Egy kis pihenő Phoenixben sem árt

Beköltözött többi társával együtt egy hétszintes épületbe, és Ági egy argentin lánnyal lakik egy szobában. Ráadásul - ilyenkor szokták volt mondani: milyen kicsi a világ! - szobatársának a nagyapja magyar származású, azt azonban sajnos nem tudjuk, hogy az argentin leányzó beszéli-e nyelvünket, mert még csupán hétfőn foglalta el a szállását.

Ágnes első edzése ma volt, és eddig mindennel elégedett, nagyon tetszik neki az új helyzet, és reméli, hogy ez így is marad.

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Kovács Ágnes