FONTOS


 

Néhány hét pihenő után folytatja az edzéseket
Ági bámulja Thorpedót

------------------------------------------------------------
forrás: (jármi) A színes Sport, 2001.08.01
------------------------------------------------------------

Kovács Ágnes volt a legeredményesebb magyar úszó a fukuokai vb-n, nyert egy aranyérmet 200 m mellen és egy bronzérmet 100 m mellen. A Japánból hazaérkező úszócsapatot rengeteg szurkoló várta a repülőtéren. Ági rajongóitól tortát és virágot is kapott.

Finom hazai étel várta, édesanyja mivel lepte meg?

- Amikor hazaértem, már nem nagyon tudtam enni, mert késő volt, de azért semmi pénzért sem hagytam volna ki a húslevest és a sült csirkét, amit anya készített nekem. Utána még egy csöppnyi tortát is ettem. A legvégén görögdinnye volt a menü.

Mit szól az ausztrál Thorpe szerepléséhez?

- Szerintem ő az év úszója. Sőt lehet, hogy nem csak az évé, hiszen fantasztikus, amit produkál. Olyan magas szinten van a többiekhez képest, hogy össze sem lehet hasonlítani velük. Már régóta köszönő viszonyban vagyunk, de most váltottunk néhány szót is, gratuláltunk egymásnak a vb-címhez.

Maradjunk a víznél, de váltsunk a csapatsportra. Hogyan értékelné vízilabdásainkat?

- A lányok remek formában voltak, gyönyörű eredmény a második hely. Itt ragadnám meg a lehetőséget, hogy megköszönjem nekik, hogy kijöttek drukkolni nekem. A fiúk jobb eredményre számítottak, de nem kell elkeseredni, nem tragédia, hogy nem szereztek érmet. Egy darabig biztosan fájó emlék lesz Fukuoka, de kellő inspirációt ad ahhoz, hogy megnyerjék a többi világversenyt.


Thorpedó gratulált Áginak az aranyérméhez

Hozott az édesanyjának ajándékot?

- Egy szépen felöltöztetett porcelán gésababával leptem meg.

Kapott-e pihenőidőt?

- Néhány hét szabadság kijár, de csak belföldön nyaralok majd. Valószínűleg a Balatonon töltök el egy kis időt, a többit még nem tudom. A héten dől el, hogy az Egyesült Államokban folytatom-e a tanulmányaimat.

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Kovács Ágnes