FONTOS


 

Kovács Ági egyelőre taktikát tervez
Készüljünk könnyekkel!

------------------------------------------------------------
forrás: jánosy, A színes Sport, 2001.06.28
------------------------------------------------------------

A sydneyi szép napokban a fél országot az infarktus fenyegette, amikor Kovács Ági igencsak lemaradt riválisai mögött. Igaz, néhány másodperccel később, már vele együtt sírtunk, amikor az olimpiai dobogó tetejére állt.

S most újra működésbe hozhatjuk a könnycsatornákat, hiszen alig három hét múlva kezdődik Fukuokában az úszó-vb. Persze nem titok, egyik favoritunk Kovács Ági. Ráadásul, a napokban az országos bajnokságon nagyon jó időt úszott 200 mellen.
- Biztató a jövőre nézve - mondta Ági.
- Azért nem vagyok tökéletesen elégedett magammal. A világbajnokságig hátralévő időben keményen készülök a Margitszigeten.


Lendületes tempók a vb felé

A vb-mezőny nem ismeretlen előtte, csupán az a kérdés, hogy a riválisok milyen formában vannak. Az egyik kínai lányról figyelemre méltó hírek érkeztek, bár ez még nem jelent semmit. Elvégre az a félelmetes Kovács-hajrá újra segíthet.
- Az ellenfelektől függ, hogyan, milyen tempóban úszom. Nagyjából ismerjük egymást a versenyzőkkel, edzőmmel, Turi Györggyel beszéljük meg a követendő taktikát.

A vb utáni terveiről is kérdeztük a bajnoknőt, azonban távolabbi elképzeléseiről - híreink szerint Amerikába készül egyetemre - nem

kívánt szót ejteni. Ô tudja miért, bár valószínű, hogy egy esetleges vb-siker nyomán bőbeszédűbb lesz.

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Kovács Ágnes