FONTOS


 

Fordulók hava
A mi Ágink bérelt kocsival kirándulgat szabadidejében

------------------------------------------------------------
forrás: (jánosy) A színes Sport, 2001.03.19
------------------------------------------------------------

Magányosan edzőtáborozik Kovács Ágnes. Igaz, nem akármilyen helyen, a Széchy Tamás és tanítványai által jól bejáratott arizonai Phoenix-ben ütötte fel tanyáját olimpiai bajnok mellúszónk. Az úszás mellett az angol nyelv alaposabb elsajátítására is jut ideje. Ági az egyik kinti egyetemen szeretné folytatni úszó pályafutását.
- Ági naponta öt-hat órát edz - mondja Kovács mama.
- Az egyik phoenixi egyesületben készül, március utolsó napján jön haza. Jól megérti magát két amerikai szobatársával. Ha van némi szabadideje, kirándulni szokott. A szövetség bőkezűsége folytán bérelhetett magának egy kis kocsit, kedve szerint mászkálhat a környéken.


Ági tavaly halomszámra kapta a trófeákat

Persze azért nem egészen magányos, mert a phoenixi egyetemen tanul Czene Attila is. Sajnos, nem készülhetnek együtt, tudniillik az egyetemi uszodát csak a hallgatók használhatják. Ettől függetlenül Ági elégedett, kitűnő szakemberrel dolgozik együtt, s edzőjével. Turi György edző szinte naponta váltanak szót az elektronikus posta segítségével.
- A fordulókat és a rajtot gyakorolja a legtöbbet Ági. Sokat dolgozik, de nem panaszkodik, az olimpia után jutott ideje a kikapcsolódásra, most már csak az úszásra kell figyelnie. Elvégre nyáron lesz a vb - említi még Kovács Ági édesanyja.

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Kovács Ágnes