FONTOS


 

Kovács Ágnes újra edz
Ki korán kelt...

------------------------------------------------------------
forrás: (s. m.) A színes Sport, 2001.01.03
------------------------------------------------------------

Három hónapos, megérdemelt pihenő után az olimpiai bajnok Kovács Ágnes kedden ismét hajnalban kelt, mert elkezdte a felkészülést a júliusi világbajnokságra. "Eddigi versenyzői pályafutásomban ilyen hosszú pihenőt még sohasem kaptam - mesélte Kovács Ági. - Az újrakezdésben a legnehezebb a korai ébresztő volt, háromnegyed ötkor csörgött az óra. Elkészültem, beültem az autómba, és irány a Kőér utcai uszoda. Régi-új edzőmtől, Turi Györgytől nem kaptam nehéz feladatot. Egyórás tornatermi edzés után két kilométert kellett úsznom, ami jólesett. Ezen a héten még csak napi egy tréningünk lesz, szombaton pedig elutazunk Ausztriába, ahol síelni és úszni is fogunk."

Hosszú idő után nem vett részt a reggeli edzésen Kiss László szövetségi kapitány, aki nyugdíjba vonult. Folytatja viszont a felkészülést a 32 éves Güttler Károly, aki tizennégy éve úszik a nemzetközi élmezőnyben.

Kovács Ágnes Phoenixbe készül
------------------------------------------------------------
forrás: (s. m.) A színes Sport, 2001.01.22
------------------------------------------------------------

Amagyar úszóválogatott hét tagja közül hatan befejezték a kéthetes olaszországi edzőtáborozást, egyedül az ifjúsági Európa-bajnok Bodrogi Viktor maradt még egy hétig edzőjével, Vízi Csabával Val Senalesben. Turi György, a Bp. Spartacus vezető-edzője elmondta, remekül sikerült az olaszországi kirándulás, s ami a legfontosabb, egyetlen úszónk sem sérült meg a síelés idején.
- A reggeli úszás és erősítő edzés után Güttler Karcsiék há-romezer méter magasan síeltek, naponta 35 kilométert is száguldoztak a lejtőkön, ami ilyen magasan szintén remek erőfejlesztő. A három hónapos pihenő után Kovács Ági visszatérése zökkenőmentesen sikerült. Megkönnyítette, hogy Ági nagyon szeret síelni, és így jókedvűen végezte a napi négy kilométeres úszóedzéseket is.


Az olimpiai bajnoknő hosszú edzőtáborozásra készül, két hónapig edz majd az Egyesült Államokban

A vezetőedző elmondta, hogy az olimpiai bajnoknő ezen a héten már napi két edzésen vesz részt, január 29-én pedig elutazik az Egyesült Államokba, ahol két hónapig fog angolul tanulni és úszni Phoenixben. Az egysze- mélyes edzőtábor szervezése még folyik, Kovács Ági egy amerikai klubban megfelelő edzői segítséggel edzehet majd.

A hódmezővásárhelyi ifjúsági Európa-bajnok Risztov Éva édes-anyjával novemberben költözött Budapestre, azóta a Spartacusban edz.
- Éva beilleszkedése jól sikerült - mondta Turi György.
- Ezt bizonyítja, hogy a decemberi felmérő versenyen 400 vegyesen három másodperccel megjavította egyéni csúcsát. Mivel Risztov előbb kezdte el az edzéseket, ezért a sítáborban társainál többet úszott. A hozzáállása eddig példamutató, a testsúlyával sincs probléma, sőt, amíg az olimpián 68 kilóval versenyzett, addig az edzőtábor végén 61 kilóval mérlegelt. Ha ezt tartani tudná, akkor a válogatott erőssége lehet ebben az évben.

A férfiválogatott egyik legfiatalabb tagja, a százhalombattai Bodrogi Viktor alig hagyott ki, indult a rövid pályás Európa-bajnokságon is, formája és erőnléte is szép fejlődést ígér. A csapat legidősebb tagja, Güttler Károly lendülete sem csökkent, nem zavarta meg, hogy bizonytalan lett a férfi 400 vegyes váltó világbajnoki indulása. Az olimpiai ezüst-érmes mellúszó nagyon tudatosan készül a világbajnokságra. Persze, a neheze csak most következik: márciusig az edzéseken a mennyiségen lesz a hangsúly, s ez a felkészülésben a legunalmasabb időszak.

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Kovács Ágnes