FONTOS


 

Szülinapos királynő
Egerszegi Krisztina 25 éves
------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 1999.08.16
------------------------------------------------------------

Pici lány, Egérke, Egér, Krisztina királynő...

Tizenegy éve történt, a szöuli olimpián. Egy tizennégy éves csöppnyi magyar lányka - az NDK-s hústornyokat megelőzve - olimpiai bajnok lett kétszáz háton. és utána még négyszer. A barcelonai olimpián nyert hármat, Atlantában egyet. Nem mellékesen két világbajnoki címmel is büszkélkedhet, Európa-bajnokságon pedig nyolcszor volt első.

A királynő aztán kilencvenhatban, az atlantai olimpia után bejelentette visszavonulását. A világklasszist, az egyedülálló tüneményt többé nem láthattuk a medencében. Pedig akár még ma is úszhatna. Isztambulban, az Európa-bajnokságon olyan idővel nyertek kétszáz háton, amit ő a többórás edzés végén is könnyedén megúszott. De nem...

Egér döntött, nem kér többet az úszásból. Azóta is csak elvétve látni az uszodában. új életet kezdett, olyat, amelyben az úszás már nem kap szerepet. Nyolcvannyolc óta tart a kapcsolata a Pharmavittal. A cég előbb a támogatója volt, ma a munkaadója. Egerszegi Krisztina ugyanis a Pharmavit alkalmazásában áll. és immár feleség, hiszen az idén nagy titokban férjhez ment. Gyereket szeretne, nyugodt, békés életet. Megérdemli.

A pici lány, Egérke, Egér, Krisztina királynő - rohan az idő - hétfőn lesz huszonöt éves.

Sok boldogságot, Krisztina!

Egerszegi Krisztina
ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Egerszegi Krisztina