FONTOS


 

Nyolckarátos aranygép
Igaly Diána puskával érkezett


- Négy vagy öt órát tudtam aludni a repülőn, de nem hiszem, hogy a nap hátralévő részében lesz időm pihenni - mondta el bronzérmes koronglövőnk, Igaly Diána. - Az egész család kijött elém, ráadásul kémeim azt jelentették, hogy otthon, Törökbálinton mindenféle meglepetésekkel várnak azok, akik nem tudtak eljönni a Népstadionhoz.

- Gondolom, hogy a lőteret most jó ideig elkerüli.

- Nem tehetem, mert a hétvégén rendezik az országos bajnokságot a Margitszigeten. Úgy illik, hogy én is ott legyek a viadalon, nem?

- Kérdés, hogy megvan-e a fegyvere.

- Ilyet még viccből se kérdezzen! Nem tudja elképzelni, milyen rémes érzés volt a megérkezés után az olimpiai faluban arra várni, hogy elhozza-e a következő gép a puskámat, vagy sem. A mi csomagjainkkal ugyanis nem érkezett meg a fegyver. Akkor fogadtam meg, hogy soha többé nem bízom másra. Most is én cipelem hazáig, még a rokonokra sem merem bízni.

- A lövészeten kívül más sporteseményekre is eljutott Sydneyben?

- A lelátón szurkoltam a kézilabdázó lányoknak. Meccs közben a szurkolók jóvoltából percenként értesülhettünk a férfi vízilabdameccsen történtekről. Fantasztikus hangulat uralkodott a csarnokban, főleg, amikor még a magyar lányok vezettek a dánok ellen.

- Arról tud, hogy Szepesi György élőben közvetítte a skeetversenyt, és így sokan szurkoltak a sikeréért?

- Azt észrevettem, hogy Szepesi Gyuri bácsit a verseny közben felküldték a lelátóra, de kitartóan tudósított onnan is a mobiltelefonja segítségével. Jó lenne felvételről újra meghallgatni a tudósítását. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy miket mondhatott. Úgy tudom, hogy még Hammerl László olimpiai bajnoki győzelmét sem hallhatták 1964-ben élőben annak idején a rádióhallgatók, vele az olimpiai faluban készült interjú.

- Hogy tetszett az olimpiai falu?

- Az ausztrálok mindent nagyon aprólékosan megterveztek, színvonalas vendéglátásról gondoskodtak az olimpia ideje alatt. Pályafutásom során másodszor vettem részt olimpián, de Sydneyben sokkal jobban éreztem magamat, mint Barcelonában.

A Színes Sport, 2000.10.04.

SPORTLÖVÉSZET

  SYDNEY 2000

 
KÉPEK

 

 
LINKEK

  Igaly Diána