FONTOS


 

Vári: a Kemény-csapat még nem nyert vébét
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Sportfórum 2001.06.24
--------------------------------------------------------------------------------

Vári Attila nagyon örül annak, hogy végre ismét jól játszott a csapat, s megnyerte a bronzmérkőzést. Mint mondja, fülsérülése még nincs teljesen rendben, de nincs idő a pihenésre: már a héten megkezdik a felkészülést a fukuokai világbajnokságra, hiszen egy cél lebeg előttük: ha már a Margitszigeten nem sikerült, legalább Japánban nyerjük mi az aranyérmet!

- Végre, jobban játszottunk - szögezte le a meccs után a magyar csapat védőjátékosa, Vári Attila.

- Talán épp most ment a legjobban?
- Nem feltétlenül a legjobban, de jól. Megtettük a kötelességünket azzal, hogy a bronzmeccset megnyertük. nagyon sajnáljuk, hogy nem tudtunk aranyéremért küzdeni. De hát ilyen a sport, nem lehet mindig abszolút a csúcson lenni. De az én mértékemmel mérve ez is fantasztikus dolog. A világversenyek összességét nézve nagyon kevés az a csapat, amelyik ilyen sorozattal rendelkezik, mint mi.

- Világversenyeken rossz hangulatú szokott lenni a "kisdöntő", hiszen két csalódot csapat mérkőzik, és általában már nincs is az érdeklődés középpontjában.
- Egy igazi csapat bámikor bárkivel játszik, oda tud figyelni. Mi soha nem nézzük, milyen tétért mérkőzünk, mert mindig nyerni akarunk.

- Kiheverte teljesen a sérülését?
- Nem, de itt is megragadnám az alkalmat arra, hogy köszönetet mondjak dr. Hajós Pálnak. Ő tette lehetővé, hogy fülsérülésem ellenére egyáltalán játsszak ezen az Európa-bajnokságon.

- Nyakunkon a világbajnokság. Lesz alkalmuk pihenni?
- Minimális pihenés után egy hétig itthon készülünk, utána pedig a spanyolországi Bilbaoba megyünk, ahol egy tornán veszünk részt. S aztán persze folytatjuk a munkát.

- Nem fáradtak? Hiszen azt hallottuk, hogy már az Európa-bajnokság elején az volt az egyik baj, hogy nem volt elégé pihent a csapat.
- Fárasztó, hogy azonnal kezdünk, de a Kemény-csapat még nem nyert világbajnokságot. Mindent annak rendelünk alá, hogy július végén Fukuokában a miénk legyen az arany.

Férfi válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vári Attila