FONTOS


 

Újabb egy évre írt alá a csavarkirály
Vári marad a Vasasban

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2001.05.10
--------------------------------------------------------------------------------

Vári Attila kirobbanthatatlan. Ez jó. Legalább őt lássuk élőben, ha már olimpiai bajnokaink többsége külföldön keresi kenyerét.


Vári Attilát hiába hívták külföldi sztárklubok, a válogatott játékosújabb egy évre elkötelezte magát a Vasashoz
Kereshetné egyébként ő is. 1999. szeptember 11-én, Firenzében, az Európa-bajnokság megnyerése után úgy tíz perccel az egyik görög nagymogul, Markellosz Szitareniosz egyenesen a zuhanyozóban ajánlotta fel neki akkori fizetése kétszeresét, ha az Olympiakosz Pireuszt választja. Attila nemet mondott. "Már elígérkeztem a Vasasba, az adott szó kötelez - magyarázta akkoriban. - Ezt a csapatot amúgy sem könny? otthagyni. Már csak a hangulat miatt sem. Utánozhatatlan. Másutt nincsenek olyan félórák, mint nálunk, edzések előtt, amikor megbeszéljük a világ dolgait."

Maradt Sydney után is, holott az ott nyújtott világklasszis teljesítményével bármelyik külföldi nagy klubba befért volna, a döntőben csavart gólja után pedig a már szignált szerződésben foglalt összegre is rákérhetett volna... Nem véletlen, hogy az idén hamar megindult a feltörekvő, milliárdos itáliai klubok versenyfutása. Kereste a Brescia és a Recco is, sőt Fodor Rajmund mintegy zárójelben megjegyezte, Firenzében is szóba került Vári neve.

Amikor három napja beszéltünk a magyar válogatott legnagyobbjával, a 201 centis óriás hangjából azt lehetett érezni: megfogták az olasz ajánlatokkal. Ehhez képest szerdán újabb egyéves szerződést írt alá, minthogy a Vasas hovatovább csodával határos módon tudta tartani a lépést a talján vetélytársakkal. "Természetesen a szívemre is hallgattam, de tagadhatatlan, a klub ajánlata felvette a versenyt az olaszországiakkal, ezért sikerült hamar megállapodnunk" - közölte az angyalföldiek csapatkapitánya.

Ez azt jelenti, hogy a híres Vári-féle gólöröm a továbbiakban nem csupán a mostanság utcára kerülő Eb-óriásplakátokon és a válogatottban, de a Vasas mérkőzésein is látható lesz. Jó kis hazai mozi - méltó az egyéves prolongálásra.

BUDAPEST. A BVSC bajnoki ezüstérmet nyert férficsapata a hagyományoknak megfelelően a Szőnyi úti uszoda strandján tartja az év végi partiját. Csütörtökön 17.30-kor veszi kezdetét a fiesta, amelyre szeretettel várják a klub eddigi összes pólóbajnokát, a szakembereket.

Férfi válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vári Attila