FONTOS


 

Még két nap a barcelonai világbajnokságig
Az eltiporhatatlan ász

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.07.11
--------------------------------------------------------------------------------

Sapics gólja után pedig Varga Tamás ejtett hihetetlenül pontosan! Utóbbi lélekemelő találat tíz másodperccel a harmadik dudaszó előtt született, 10-5-ös vezetést és padlóra kerülő szerb válogatottat eredményezett.
Részlet az NS 2003. június 28-i számából
Világliga: Magyarország-Szerbia-Montenegró 11-7

A testet öltött őserő. Amennyiben Varga Tamás egy riasztó betegség miatt nem hagyott volna ki három évet, alighanem kiírhatná a megtelt táblát az érmeket, kupákat őrző vitrinje elé. Sajnos a csontokat megtámadó ritka kór 1997-től 1999-ig kivonta a forgalomból, a gerinccsigolyák miatt úgy fájt a háta, hogy néha mozdulni sem bírt. Végül nem kis tortúrán átesve helyre jött, óriási akarattal visszaküzdötte magát a legjobbak közé. Sugárzik belőle az eltiporhatatlanság, lövése irgalmatlan, a leghatékonyabb átlövő egyike. Ezen túlmenően a bekkelés műfajában is elsőrangú produkcióra képes, univerzális mivoltát pedig mi sem jelzi jobban, minthogy centerpozícióban is megállja a helyét. Sőt! A védők nem igazán bazírozhatnak arra, hogy szabályos eszközökkel semlegesítsék, hiszen ez szinte képtelenség.

Ha arra van szükség és hely, kifordulva tüzel, ha kell, csavarjai egyikét ereszti el. Öccséhez, Zsolthoz hasonlóan szülővárosában, Szolnokon mindennel felvértezték, amit egy jó pólósnak tudnia illik, karrierje mindazonáltal a Vasasban csúcsosodott ki, betegsége előtt és után egyaránt az angyalföldiek vezérének számított és számít mind a mai napig.
Válogatott tagságát a tavalyi bajnoki döntőn történtek miatt egy időre felfüggesztetettették, ám mindez már a múlt, Tamás visszatért oda, ahol tudása alapján megkérdőjelezhetetlen helye van. Az Eb alatt a kapitány által összeállított edzésprogrammal készült, majd a Világliga hetében kiharcolta a repülőjegyét Barcelonába. Minden képessége adott ahhoz, hogy afféle adu ász legyen a mester kezében.

Névjegy

VARGA TAMÁS
Született: 1975. július 14., Szolnok
Magasság: 203 cm
Testsúly: 101 kg
Posztja: védô (jobbkezes)
Eddigi klubjai: Szolnok, Vasas, Pescara (olasz)
Jelenlegi klubja: Vasas-Plaket-Euroleasing
Legjobb eredményei: Eb-2. (1995), Eb-3. (2001); junior-világbajnok (1995), junior Európa-bajnok (1994); 2x KEK-gyôztes (1995, 2002, Vasas), KEK-2. (2003, Vasas); 3x Magyar Kupa-gyôztes (1996, 2001, 2002, Vasas); 4x magyar bajnoki 2. (1995, 1996, 2002, 2003)

Visszatekintő - 2001

A fukuokai vb-re nem tudott sokat készülni Kemény Dénes csapata, és ez sajnos a produktumra is hatással volt. Az első három csoportmeccsüket ugyan megnyerték az urak (Kazahsztán, 7-3; Görögország, 11-10; Németország, 11-7), ám a középdöntőben a szlovákok elleni 9-8 után két vereség következett (a jugók 8-7-re, az olaszok 3-2-re verték a mieinket), így maradt az alsó ág. Ott az amerikaiakat és a görögöket legyőzve (9-7, 8-5) az ötödik helyet szerezték meg Kásásék, az aranyat a spanyolok nyerték.

Férfi válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Varga Tamás