FONTOS


 

Madaras Norbert átlagban háromszor mattolta az ellenfél kapusait az ősszel
Egy zárkózott gólgyáros

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.01.09
--------------------------------------------------------------------------------

A barcelonai világbajnokság után hirtelenjében megnőtt azon egységnyi magyar területre jutó lakosok száma, akik szívükbe fogadták Madaras Norbertet. A válogatott jobbszélsője éppen az olaszok elleni fináléban nyújtott alakításával növelte a legismertebb hazai pólósok számát, és hogy nem volt kicsúszott a vb-produkció, bebizonyosodott a bajnoki idény őszi szakaszában. A Vasas balkezese 35 góllal áll a góllövőlista élén a félidőben, kilenc találattal megelőzve a honvédos Biros Pétert, aki – ez is az igazsághoz tartozik – három meccset volt kénytelen kihagyni az első szakaszban. A mennyiség figyelemre méltó, hiszen a legutóbbi gólkirálynak, Weszelovszky Lászlónak 53 is elegendő volt a címhez.


Madaras Norbert szerint a jelenlegi Vasasnak nem szabad megelégednie második helyekkel (Fotó: Németh Ferenc)
– Mi változott az életében a barcelonai finálé óta? – kérdeztük Madarast, aki szerdán még a válogatottal edzett, csütörtök délelőtt viszont már a Vasas tréningjét tudta le a Komjádi uszodában.
– Semmi lényeges. Igyekszem úgy tenni a dolgom, úgy edzeni, mintha nem történt volna semmi. Tény, adott egy lökést, ami talán az őszi bajnoki teljesítményemen is látszott.
– Hadd egészítsem ki: a népszerűsége is látványosan megugrott.
– Azok körében biztosan, akik korábban nem voltak benne a vízilabdában, vagy csak évi néhány meccset láttak.
– Csapattársa, Kásás Tamás viccelődött, hogy a Madaras Norbi majd leveszi a válláról a terhet, az érte rajongó lányok jó része majd őt ostromolja. Mit szól ehhez?
– Nem hiszem, hogy Kása válláról bármiféle terhet levennék. Elég zárkózott vagyok, nehéz a bizalmamba férkőzni, de azt gondolom, jól kezelem ezt a dolgot.
– Kap leveleket?
– Leveleket is, meg sms-eket is.
– Jólesik?
– Ha nem tolakodóak, akkor örülök nekik.
– A gólok szorgalmas termelése csak gerjesztheti a rajongást. A harmincöt találat is visszavezethető a sikerben gazdag nyárra?
– Szerepe van benne, talán éppen ebben csúcsosodott ki a hatása.
– Netán könnyebb most eredményesnek lenni, mint az elmúlt idénybeli Vasasban?
– Tény, hogy erősödtünk, több sanszom van a gólszerzésre. Több kiemelkedő tudású játékos van a keretben, a passzok biztosan jókor érkeznek, akár szorongatott helyzetben is, aztán már rajtam múlik, hogy mire megyek velük.
– Fél szemmel figyelte a góllövőlistát?
– Nem érdekelt különösebben, engem a bajnoki cím hoz lázba, no meg az, hogy a legfontosabb meccseken jól játsszak.
– Ez utóbbi vágya sikerült, hiszen a Fradinak ötöt, az Újpestnek négyet, a Honvédnak és a BVSC-nek hármat-hármat lőtt.
– Ennek különösen örülök, mert bár minden találatnak jelentősége lehet, egy húsz hármas meccs azért más.
– Hogy jellemezné a mai Vasast?
– Egyre inkább érzem, hogy mindenre képesek vagyunk. A meccsek visszaigazolták az edzésen elvégzett munkát, ami táplálja a hitemet.
– Ezzel Kásás Zoltán munkáját is dicséri. A tréner kívülről figyelve is rendkívül szisztematikusan készítette fel a csapatot.
– Az elején kissé szokatlan volt, de el kell ismerni: a nagy dolgokat ezek a játékosok már maguktól is tudják, értik, ellenben az apróságokra már nem biztos, hogy úgy figyelnek. Kásás Zoltán ezekre az apróságokra hívja fel a figyelmünket.
– No meg visszafogottságával nem ad teret az örvendezésnek.
– Ezt is meg lehet szokni, és ugye nem baj, ha valaki maximalista. A lényeg, hogy a végén nevethessünk.
– Mit tervezett be erre az idényre?
– Természetesen bajnoki aranyérmet, az Euroligában pedig minimum a négy közé jutás a cél. Ennek a Vasasnak nem szabad megelégednie második helyekkel.
– Hogy érzi, bebetonozta magát a válogatottba?
– Egyáltalán nem. Szinte mindenkinek vannak vetélytársai, és most nem Kásás Tamásra gondolok. Egyáltalán nem természetes Magyarországon, hogy valaki a vízilabda-válogatott tagja, túl sok jó pólós van ahhoz, hogy megnyugodjak. Vagyis előbb kerüljek be a tizenhármas olimpiai keretbe.

Férfi válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Madaras Norbert