FONTOS


 

A Vasas és a Honvéd is hívta,ám Madaras Norbert Olaszországot választotta
Egyedül Firenzében

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2001.05.20
--------------------------------------------------------------------------------

Lendül a bal. Újra és újra lendül a bal, ám a mozdulat vége nem egy horog vagy felütés, hanem egy irtózatosan nagy gól a bal felsőbe. Madaras Norbert meccsről meccsre hasonló attrakcióval rukkol ki, lóbál, lóbál, aztán már spriccel a víz, és púposodik a háló. Klasszis lett a fiatalemberből, már nem vitás.

Pedig még csak 22 éves, és már mennyi minden van mögötte. Kupagyőzelem és két bajnoki ezüstérem a BVSC-vel, válogatott kerettagság az olimpia előtt, és most újra nagy lehetőség. Hol van már az egri kissrác, aki félve, megszeppenve állított be húszévesen a Szőnyi úti uszodába, és fogott kezet az akkori bajnokokkal.

A BVSC lett az igazi otthona - és az igazi csapata.

Azóta Madaras bal kezétől rettegnek a kapusok.

Szakvélemény
"Madaras Norbertnek nagyon jó keze van, jól tud úszni, tehetséges játékos. Az, hogy balkezes, óriási kincs, miközben vitathatatlan, pechje van, hogy két olyan rivális, mint Benedek Tibor és Kiss Gergely van előtte. Ettől függetlenül úgy gondolom, minden esélye megvan arra, hogy idővel biztos helye legyen a válogatottban, hiszen övé a jövő. Mindenképpen rutinra kell szert tennie, többet kell vállalkoznia, és a védekezésén is van mit javítania. Úgy tudom, nagyon szorgalmas srác, úgyhogy biztos vagyok abban, hogy idővel méginkább jobb játékos lesz belőle. Persze, már most is van esélye bekerülni az Európa-bajnoki keretbe, hiszen mint mondtam, nagyon jó a keze."
Horkai György, olimpiai, világ- és Európa-bajnok
Erről tudna mesélni például Kovács Zoltán, a Vasasból éppen mostanában távozó kapus, hiszen az angyalföldiek óriási meccseket vívtak a vasutassal a bajnoki döntőbe jutásért, s hogy végül is a Gerendás-csapat nyert, abban elévülhetetlen érdemeket szerzett a Madaras fiú. De nincs megállás, nincs pihenő, Madaras Norbert ott tempózik és lubickol a válogatott keret tagjaival, készülve az Eb-re, hogy aztán a nyár végén csomagoljon, és meg se álljon Firenzéig.

Tudniillik a világ egyik legjobb csapata, a Florentia várja.

- Biztos nem zavarom?

- Várjon, kimegyek, mert egy kukkot sem hallok. Na jó, most mondhatja... Dehogy zavar, tudja, itt vagyok Szécsi Zoli esküvőjén, jó kis buli, hajókázás meg minden. Négy embert leszámítva itt az egész válogatott, remekül érezzük magunkat a srácokkal, s ahogy nézem, most még az ifjú férj is boldognak t?nik.

- Hallom a hangján, hogy tényleg pompásan érzi magát, viszont néhány napja még igencsak lógathatta az orrát.

- Már miért lógattam volna?

- Például a bajnoki döntőn elszenvedett vereség miatt. Vagy tévedek?

- Nem egyértelm? ez. Persze hogy szerettem volna bajnok lenni, hiszen ilyen élményben még nem volt részem. Csak hát valljuk be, ennek a szezonnak nem mi voltunk az első számú esélyesei, akárkivel beszéltem, mindenki azt szajkózta, hogy majd a Honvéd és a Vasas vívja a döntőt, vége a BVSC hegemóniájának.

- Ehhez képest...

- Hát igen, ehhez képest mi jutottunk a fináléba, és nem az angyalföldiek, pedig nem sok esélyt adtak nekünk. Végül hihetetlen meccseken vívtuk ki a döntőbe jutást, de ez ma már történelem.

- Szeretném, ha elmondaná a véleményét Gerendás Györgyről, mert őt igazán csak egy olyan ember tudja bemutatni, aki nap mint nap találkozik vele, hogy azt ne mondjam, nyugodt állapotában is látja.

- Nem akarok nagy szavakat használni, de szinte mindent Gerendás Györgynek köszönhetek. Fantasztikus kisugárzása van, és nekünk óriási doppingoló erő az őbenne tomboló t?z. A legkritikusabb szituációban is képes felrázni bennünket, ráadásul fantasztikus taktikai érzéke van.

- Miért veszítették el a bajnoki döntőt?

- Azért, mert túl nagy teher volt számunkra túllépni a Vasason. A finálé első meccsét még lendületből hoztuk, aztán a frissebb Honvéd fölénk kerekedett, igazából egy meccs volt döntő színvonalú, az utolsó. Sajnos ott kikaptunk, ráadásul én is rontottam.

- Rontott?

- Persze, a végén fölélőttem egy ziccert, ha bemegy, minden másként alakul.

-Szereti a BVSC-t, most mégis Firenzébe szerződik. Nem fog hiányozni a Szőnyi út?

- De, nagyon, csakhogy nekem ezt most meg kellett lépnem. Hívott a Vasas és a Honvéd, mindkét helyen azt kérték, gyorsan döntsek, én pedig nem sokat töprengtem. A Florentiát választottam. Csak még azt nem tudom, hogy a szerződésem egy vagy két évre szól majd.

- Nagy kaland lesz. A Florentia KEK-győztes, szerepelt az olasz bajnoki döntőben, ott játszik Fodor Rajmund...

- Nagyon várom. Huszonkét éves vagyok, meg kell mutatnom a világnak, mit tudok.

- Az Eb-n is megmutathatja.

- Először kerüljek be a sz?k keretbe. Itt van tizenhárom olimpiai bajnok, az ő helyük biztos, marad két hely, amire heten pályázunk. Szeretnék ott lenni, óriási lenne itthon hazai közönség előtt bizonyítani. Tudja, az olimpia előtt még ajándéknak fogtam fel, hogy a válogatottal készülhetek, mostanra viszont szeretnék kivívni magamnak egy helyet. Ki az, aki ki szeretne maradni egy Európa-bajnoki győzelemből...?

Férfi válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Madaras Norbert