FONTOS


 

Kósz Zoltán fájós bal térdét megműtik
Rossz térddel emlékeztet

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2003.12.16
--------------------------------------------------------------------------------

Kósz Zoltán remek teljesítménnyel búcsúzott.
No, ne ijedjenek meg, nem fejezi be a pályafutását a Vasas 228-szoros válogatott vízilabdakapusa, csak az őszi idényt tudta le két fordulóval a befejezés előtt. A Szolnok elleni 20–3-as sétagaloppon már Németh Zsolt védte az angyalföldi ketrecet, mint ahogy rá osztották az idei utolsó játéknapon esedékes Fradi elleni rangadót is. Kósz pedig kedden a műtőasztalra fekszik, és legközelebb januárban láthatjuk mérkőzésen.


Térdműtéte elôtt Kósz Zoltán emlékezetes alakítást nyújtott a BVSC elleni rangadón
– Nagy a baj?
– Szerencsére nem. A száraz tények a következők: hosszú sportpályafutásom eredményeként porckopás és porcsérülés a diagnózis, ezért a bal térdemet artroszkópiás módszerrel megműtik. A jobb térdemmel mindez már megtörtént a sydneyi olimpia után, ugyanezen okok miatt.
– Miért éppen most döntött az operáció mellett?
– Egy-másfél hónapja vált kritikussá a helyzet, de a két Euroliga-meccs, valamint a BVSC elleni találkozó miatt vártam a műtéttel. Sajnos olyan állapotba került a bal térdem, hogy sorozatmeccseket már nem bír ki.
– Fájdalmak ide, kínok oda, a BVSC ellen nagy formában volt.
– Igyekeztem emlékezetessé tenni az operáció előtti utolsó meccsemet, hogy még véletlenül se felejtsenek el, és kapják össze magukat az ellenfelek. Ha rossz térddel így védek, mi lenne, ha semmi bajom nincs!
– A kilenc három mindent elárul, alapos oktatásban részesítették a BVSC-t. Hogy látta a kapuból?
– Egész jól nézett ki. A védekezés jól működött, ezt az is bizonyítja, hogy kevés emberhátrányt kaptunk. Kicsit féltem, hogy a Partizan Beograd elleni Euroliga-győzelem után nagy lesz a mellényünk, de hála istennek mindenki profin állt a meccshez.
– Ezúttal Kásás Zoltántól is dicsérő szavakat kaptak, ami nagy szó a mestertől. Hogy viselték a sorozatos sikereket kísérő korábbi edzői kritikákat?
– Mindez Kásás Zoltán maximalizmusából fakad, ráadásul kritikái építő jellegűek. Tudomásul kell venni, hogy nagy terveink vannak, így nem szabad olyan óvodás hibákat elkövetnünk, amelyekre korábban százszor felhívta a figyelmet az edző. Nem leánykollégium vagyunk, különben is, a múltban kaptunk sokkal keményebb, mondhatnám, szélsőséges kritikákat is.
– Mit gondol, most már végérvényesen elindult a szekér?
– Legalábbis meglódultunk. A téli szünet mindig egyfajta vízválasztó, hiszen egy kicsit újra kell kezdeni, az első mérkőzések amolyan emlékeztető jellegűek.
Kósz a műtét után hét-tíz nappal kezdheti újra, legalábbis megkóstolhatja a vizet a bal térd, és január 24-én már ott lesz a Vasas–Szent István-Ybl találkozón.

Férfi válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  
  KEK-döntő 2002.03.23

 
LINKEK

  Kósz Zoltán