FONTOS


 

Szécsi csak a kezdés előtt tudta meg, hogy ő véd
Kósz: Elsötétült a kép

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, INDEX 2001.06.19
--------------------------------------------------------------------------------

Kósz Zoltán, a válogatott első számú kapusa úgy készülődött, hogy vasárnap este ő védi a csapat kapuját az olaszok ellen. Ám a bemelegítés után látászavarai voltak, ezért nem tudta vállalni a szereplést. A helyére beugró Szécsi azonban remekül helyettesítette őt.

Vasárnap este, 20 óra 13 percig mindenki úgy tudta, Kósz Zoltán védi a magyar kaput az olaszok elleni összecsapáson. Mindenki, köztük Kósz és Szécsi is. Ám ekkor...

"A bemelegítés végén leesett a vércukorszintem, ami nem volna nagy gond, néhány kockacukorral kezelhető - idézte fel a lidércnyomásos pillanatot Kósz. - Csakhogy amikor összekapaszkodtunk a csatakiáltáshoz, már elég durva látászavaraim voltak, forgott velem a világ, kénytelen voltam szólni Dénesnek, hogy ezt ma nem vállalom. Nem kívánom senkinek, amit akkor éreztem... Nyolcezer ember a lelátón, olasz meccs, és akkor egy ilyen döntést kell meghoznom... Ha Szecska nem védene ennyire jó formában, lehet, hogy nem szólok, de tudtam, lehet rá számítani."

Kósz elmondta, néhanapján előfordult vele ehhez hasonló eset, egyszer, a nyolcvanas évek végén egy tbiliszi mérkőzés kellős közepén sötétült el a kép.

"Egy kicsit túlpörgettem magam a bemelegítés alatt, ez volt a gond... Nehezen tudom feldolgozni azt a feszültséget, amit a hazai pálya okoz. Nem tudja elképzelni, mi játszódik le bennem, amikor egy kapott gól után síri csönd szakad az uszodára. Külföldön más... Ott bevernek egyet, az alapzaj nem csökken, sőt, a semlegesek még tán tapsolnak is, relatíve könnyen túlteszem magam a történteken... De itt a Szigeten más. Fizikálisan nincs gondom, a térdem rendben, ám fejben... Fejben iszonyú nehéz rákészülni a lelátó reakcióira..."

Férfi válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Kósz Zoltán