FONTOS


 

Még tíz nap a barcelonai világbajnokságig
Kiemelkedő kiemelkedés

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2003.07.03
--------------------------------------------------------------------------------

Egy emlékezetes pillanata
"Az ember ilyenkor azt gondolná, hogy megremeg a kéz, hogy egy árnyalattal mindenki idegesebb - ami persze bizonyára így is volt -, erre fel mi történt: az első magyar támadás végén Kiss Gergely, a maga 23 évének minden szemtelenségével olyan bátran engedte el a labdát, hogy az még a jugoszlávok 36 esztendős kapusát, Alekszander Sostart is meglepte…"
Részlet az NS 2000. október 1-jei számából
Olimpiai bajnoki elődöntő: Magyarország-Jugoszlávia 8-7

A balkezes, aki ne csodálkozzanak, ha autogramot kérnek tőle, jobbal fogja odakanyarítani a nevét az elétett papírosra, a balkezes, aki a felejthetetlen sydneyi menetelés során a legtöbb gólt szerezte Kemény Dénes csapatában (ráadásul az elődöntőben és a fináléban egyaránt triplázni tudott!), a balkezes, aki noha egy évvel fiatalabb generációhoz tartozott, mégis befért a Kemény "Fecsó” vezette, Kásás, Molnár-féle junior dream teambe, a balkezes, az érett fiatalember, a balkezes, a családapa.

Az óriási termetű szélső (aki, mint egyre többször láthatjuk, nem ijed meg akkor sem, ha a kegyetlen védők közé, centerbe kell beállnia) vízből való kiemelkedése páratlan a maga nemében, nem véletlen, hogy rettegnek a kapusok, ha a jó formában, kirobbanó erőben lévő Kiss Gergő tornyosul velük szemben. Maradjunk annyiban, ez esetben talán a lottóötös elnyerésére is több esélyük van, mint a hárításra, hiszen pólósunk ott fent voltaképpen azt csinál, amit akar a labdával. Fantasztikus adottságai mellett ugyanis a keze is csodákra képes, még nem volt 20 éves, amikor főszerepet játszott az 1997-es sevillai Európa-bajnokságon az akkori nagy mumus, olaszok legyőzésében. Azóta a válogatottban és klubcsapatában egyaránt kulcspozícióban tündököl - csak remélni tudjuk, Katalóniában sem lesz másként…

Névjegy

KISS GERGELY

Született: 1977. szeptember 21., Budapest
Magasság: 200 cm
Testúly: 104 kg
Poszt: jobbszélsô (balkezes)
Eddigi klubjai: BVSC, Tungsram, Kordax, Ferencváros, Posillipo Napoli (olasz), UTE, Canottieri Napoli (olasz), Universo Bologna (olasz)
Jelenlegi klubja: Domino-BHSE
Legjobb eredményei: olimpiai bajnok (2000); vb-2. (1998); 2x Európa-bajnok (1997, 1999), 2x Eb-3. (2001, 2003); Világkupa-gyôztes (1999), Bajnokok Ligája-gyôztes (1998 - Posillipo), LEN-kupa-gyôztes (1999 - UTE), junior világbajnok (1995); junior Európa-bajnok (1994); 2x magyar bajnok (2002, 2003 - Domino)
Férfi válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Kiss Gergely