FONTOS


 

Össze kell drótozni a klasszis lábát
Kiss Gergely: lépéshiba

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2001.09.25
--------------------------------------------------------------------------------

Ahhoz képest, hogy tökéletesnek mondható tíz napot töltött a Domino-BHSE gárdája Szentesen, a csapatot remekül összecsiszoló edzőtábort követő pihenőnap meglehetősen lesújtó hírrel szolgált a bajnok vezetőinek: Kiss Gergely kedden nem a Kőér utcában, hanem a műtőasztalon kezd.


Kiss Gergelyre négy-öt hét pihenő vár
Az olimpiai bajnok pólós Gödöllő melletti telkükön sétálgatott, mígnem egy "úthibának" köszönhetően megbillent, és a "korrigálást" követően a külső lábélén landolt. "Eleinte nem fájt annyira, gondoltam, kicsit meghúzódott vagy valami ilyesmi, még jöttem-mentem néhány kört - emlékezett vissza Kiss. - Aztán amikor levettem a zoknimat, és láttam, mennyire megdagadt, tudtam, muszáj orvoshoz menni. Gábor Tóni bácsinál pedig kiderült, hogy a kislábujjam fölötti csont nem bírta ki a százvalahány kilómat. Hát így sikerült a jól megérdemelt szabadnapom... Amiben az a legbosszantóbb, hogy Pesten, a házunkban, a Klauzál téren afféle »halállépcső« van, de ott soha nem történt velem semmi, mint ahogy focizás, kosarazás és biciklizés közben sem. Sajnálom, hogy ennyire banális és nevetséges eset miatt nem számíthat rám a csapat most egy ideig..."

A dominósok aranykezű doktora, Gábor Antal ezt négy-öt hétre saccolja: "Össze kell drótozni, aztán gipsz következik. Ha minden jól megy, találunk neki egy olyan kötést, amivel egy idő után bemehet a vízbe." Így a BHSE egyetlen balkezese a legfontosabbnak tűnő őszi derbikre, a november 4-i Vasas-Plaket elleni szuperrangadóra, továbbá a Bajnokok Ligája november 23. és 25. között esedékes csoportselejtezőjére már felépül. Addig meg rágódhat azon a megállapításán, amit hétfő este mondott a telefonba: "Legalább csináltam volna valamit..."

Kiss Gergő gipszben utazik
Félrelépett

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: (balaton), A színes Sport 2000.09.28
--------------------------------------------------------------------------------

Nem egyszerű vízálló gipszhez jutni. Ugyanis amit itthon lehet kapni, abban megmarad a víz, így Kiss Gergőnek külföldről rendelt klubja olyat, amelyben jövő héten elkezdheti edzéseit.

Három-négy nappal ezelőtt a Honvéd olimpiai bajnok pólósa még nem gondolta, hogy a következő egy hónapban nem készülhet csapatával a meccsekre. Ugyanis Gergő félrelépett. Vidéki háza kertjében megbotlott, s lábközépcsont-törést szenvedett.


A keze legalább egészséges


- Álmomban nem gondoltam, hogy egy hónapig nem lehetek ott a meccseken. Ma kapok járógipszet, az elmúlt napokban csak feküdtem az ágyon. Jövő héten, ha minden jól megy, külföldről kapok olyan vízálló, könnyebb és lukacsos gipszet, amellyel már vízbe is mehetek, s nem kell attól tartani, hogy nem szárad ki a bőröm a gipsz alatt. Csapatom megrendelte, még nem tudom, mikor érkezik, de már nagyon várom. Remélem, novemberben már játszhatok. Addig egy kis kényszerpihenőn vagyok, csak az a baj, hogy a ház körül sem tudok ténykedni - mesélte lapunknak a balkezes bombázó.

Gergő háttere
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: (balaton), A színes Sport 2000.10.01
--------------------------------------------------------------------------------

Kiss Gergely olimpiai bajnok balkezes pólósunk egy hete az ágyat nyomja. Egy véletlen félrelépés miatt lábközépcsont-törést szenvedett, így kényszerpihenőjét tölti. Felesége, Valkay Anna mindenben segítségére van, s mint mondja: férjét inkább lelkileg, mint fizikailag viselték meg a történtek.


Eleinte csak pöttyös labdával edzhet...


- Nagyon szeretett volna már új csapatában, a Honvédban játszani, ám ez most sajnos meghiúsult. Nehezen viseli a semmittevést, de mint mindig, most is minden segítséget megadok neki. Rám most a kiszolgálás jut, hiszen Gergő egy lábon biceg, ha véletlenül rálép a törött lábára, nagyon fáj neki. Most az a legjobb neki, ha fekszik, és felpolcolja a lábát. Az orvosok szerint így gyorsabban gyógyul. Jelenleg az egyetlen házimunka, amelyben segít, az a tévékapcsoló kezelése - mondta lapunknak Anna.

Kiss Gergőnek pénteken teszik fel azt a speciális műanyag gipszet, amivel már vízbe is mehet. Ha minden jól megy, olimpikonunk egy hét múlva elkezdheti edzéseit.

Jobbal ír a balkezes zseni
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: (buda), A színes Sport 2000.10.12
--------------------------------------------------------------------------------

Még két hét, és lekerül Kiss Gergő jobb bokájáról a gipszcsizma. Igaz, az edzésekre már lejár, hiszen egy vízálló gipszet tettek fel a sérült, műtött lábra.

- Szinte mindent meg tudok csinálni a vízben - mondja az olimpiai bajnok Gergő. - Persze egy kicsit nehezebb így taposni, és mozogni, de legalább nem esek ki az edzésből. Remélem, az Eger ellen vagy legkésőbb a Vasas meccsen játszhatok.


Hamarosan újra tüzelhet

Még szerencse, hogy nem az aranyat érő bal kéz sérült, amitől egy fél világ retteg. A jobb kezével is tudna akkora bombákat elereszteni, mint a ballal?

- Kevesebb a balkezes játékos, így nem gondoltam arra, hogy átképezzem magam. Egyébként amit kell, meg tudom csinálni jobb kézzel is, még ha akkora lövésre nem is vagyok vele képes. Egyébként írni jobb kézzel tanultam meg.

A gyógyulást nagyban elősegítheti az a nyugodt környezet, ami Szadán veszi körül. Nemrég költöztek feleségével, Valkay Annával a gödöllői dombság festői szépségű kis falujába.

- Szép, csöndes helyen lakunk - áradozik Gergő. -

Van egy hatalmas kertünk, aminek rendezése óriási munka volt. Sokat sétálunk a természetben a friss levegőn és az idilli képet egy kutya teszi teljessé.

Férfi válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Kiss Gergely