FONTOS


 

Kiss Gergő és a milliók
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: rm, A színes Sport 2001.10.13
--------------------------------------------------------------------------------

Olaszországból származó információink szerint a Bologna szerződésszegéssel vádolja Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázónkat és jelenlegi klubját, a Honvéd-Dominót.

Az olaszok állítólag úgy tartják, hogy a magyar klubtól jár nekik egy nagyobb összeg, mivel az olimpiai bajnok játékost további két évre szerződés köti hozzájuk. Kiss viszont a Színes Mai Lapnak azt mondta, szerződésében szerepelt egy kitétel, amelyet kihasználva, szabályosan igazolt a Honvédhoz. Ezek után megkerestük Novák Ferencet, az élvonalbeli klub szakosztály-igazgatóját.


Kiss föltett kézzel védi a magyar kaput

- Ez egy olyan olaszos ügy lehet - mondta Novák. - Mi teljesen szabályosan szerződtettük Kiss Gergőt. Ilyen esetben, amikor szabadkártyás játékos leigazolásáról van szó, nem kell felvenni a kapcsolatot a sportoló korábbi klubjával. Kiss játékjogát kikértük a LEN-től, az európai szövetségtől, és az olasz szövetségtől, a papírok meg is érkeztek a Magyar Vízilabda-szövetségbe, onnan pedig továbbküldték őket hozzánk a Honvédba.

Novák úgy érzi, a Honvédnak nem lehetnek kellemetlenségei Kiss szerződtetéséből. Szerinte az olaszok abból is ügyet csinálnak, aminek nincs semmi alapja. Más forrásból viszont azt hallottuk, az ügy akár odáig is fajulhat, hogy Kisst eltiltják a játéktól.

Férfi válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Kiss Gergely