FONTOS


 

Kemény Dénes a vizes edzések mellett futballmeccsen és egy 12 km-es erdei túrán is dirigált
Fűzfőn elkezdődött a visszaszámlálás

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Magyar Nemzet 2004.01.10
--------------------------------------------------------------------------------

A visszaszámlálás elkezdődött, Kemény Dénes és csapata az olimpiára készül. A kapitány hat napon át Balatonfűzfőn edzette hazánk legjobb pólósait, úgy a medencében, mint a parton: a konditeremben, a focipályán és a bakonyi hegyekben. A színes program után sincs megállás: a jövő héten a horvát és a görög válogatott elleni kétkapus tréningekkel készülnek Kásásék a Margitszigeten.


Meglehet, Kis Gábor (jobbra) a válogatottban is Szécsi Zoltán kapuját védelmezi majd
Fotó: Pörneczi Bálint
Bakonyi, 12 kilométeres hegyi túra, nagypályás foci – mintha nem is a világ legjobb vízilabdacsapatáról volna szó. Pedig dehogynem! Csak hát a mester, a mögöttünk hagyott esztendőben immáron másodízben az év szövetségi kapitányának választott Kemény Dénes gondolt egyet: elég a monoton edzésekből, egy kis szín soha sem árt. Élvezték is az urak a test másfajta megmozgatását – no természetesen a megszokott tréningek mellett. Mert bizony nem csak sétából és a labda rugdosásából állt a hatnapos program: úsztak, méghozzá nem is keveset a játékosok.
Elkezdődött hát. Balatonfűzfőn immáron az olimpia jegyében tréningezett a társulat, a nagy nyári sikerek, a vb és a Világliga megnyerését követően újra a közös munka került előtérbe. A hangulatra – kell-e mondani? – nem lehetett panasz, ahogy lenni szokott, élvezték egymás társaságát kis hazánk nagy kedvencei.
„Csodálatos napok vannak mögöttünk, jól éreztük magunkat – kezd élménybeszámolóba Kis Gábor, a BVSC-Brendon fiatal centere, aki hónapról hónapra bizonyítja, helye van a legjobbak között. – Alapozó, összetartó tréningeken vagyunk túl. Naponta egy vizes edzésünk volt, három igen kemény úszásprogrammal megspékelve. Rögvest négyezres távval kezdtünk, majd később háromezernyolcat és háromezerhatot teljesítettünk. Kétkapus játék csak az utolsó nap délelőttjén volt, csere nélkül, úgyhogy felettébb hajtósra, keményre sikeredett. Ezek mellett a szokásos lábtempógyakorlatok, nyújtások és lazítások szerepeltek a programban, konditeremben is izzadtunk. És el ne felejtsem a túrát, amely során a fáradtság megmutatkozó jelei ellenére becsülettel végigmentünk, no és a focit, amelyet a gólok mellett főleg az esések jellemeztek.” A zuglóiak kiválósága védőként igyekezett a bőrt lábbal megszelídíteni (bevallottan inkább kevesebb, mint több sikerrel…), az egyik kaput, nem meglepetés, Szécsi Zoltán, a másikat a mezőnyöző Gergely István, Jászberényi Gábor kettős helyét elfoglaló angyalföldi gólvágó, Varga Tamás foglalta el. A medencében aztán persze, három kivétellel (a térdét kímélő Kásás Tamás bíráskodott, Biros Péter boka-, Kiss Gergő ujjsérülés miatt pedig a partról leste a többieket) mindenki a jól megszokott helyén iparkodott.
„Dénes közölte, a keret tagjai közül mindenkinek esélye van bekerülnie az olimpiai keretbe – folytatta Kis Gábor. – Tudom, nem lesz könnyű ezt kiharcolni, de bízom benne, sikerülni fog, mindent megteszek érte. A jövő héten a Margitszigeten a horvátok és a görögök ellen rendkívül fontos kétkapus tréningek várnak ránk, legelőször is ezeken szeretnék kiemelkedőt nyújtani. A válogatott edzések mellett klubcsapatomban, a BVSC-ben is a maximumra törekszem, hiszem, ez kamatozni fog.”
***
SORSOLÁS. Február 21-én Athénban kisorsolják az olimpiai férfitorna csoportbeosztását. A résztvevő 12 gárda két hatos csoportban harcol, mindkettőből az első három jut tovább – a csoportgyőztesek azonnal a négy közé kerülnek, a további két kiadó helyről a másodikok és harmadikok egymás elleni keresztbejátszásos csatája dönt. Címvédő válogatottunk a barcelonai vb megnyerésével harcolta ki az indulási jogot – a fennmaradó három helyért január 25. és február 1. között a Rio de Janeiró-i kvalifikációs viadalon küzd meg 11 gárda.
Férfi válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Kis Gábor