FONTOS


 

"Nem zsonganak be tőlem a lányok"
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Story 2001.07.04
--------------------------------------------------------------------------------

"Tévedés, hogy a szőke hajammal kuriózum lennék az olasz lányoknál. Különben sem születtem kalandornak" - vallja magáról Kásás Tamás vízilabdázó, akinek sok hölgy bánatára komoly barátnője van.


Mindketten szűkszavúak
Édesapja a mai napig figyelemmel kíséri fia pályafutását
Évekig zavarban voltam, ha apám, mint edző ott állt a medence szélén, ezért jó párszor kértem, várjon inkább odakint." Az egykori világbajnoki ezüstérmes, Kásás Zoltán elmondása szerint fia kiskorában ennivaló, szőke dundiság volt. Tamás egyéves korában gondolkodás nélkül ugrott be hozzá a mélyvízbe. "Eleinte kutyaúszásban közlekedett, aztán szinte észrevétlenül, magától tanult meg úszni. Azt hiszem, sorsszerű, hogy belőle is vízilabdázó lett." Mindez nagy részben a nagymamáknak is köszönhető, akik, ha a szülők nem értek rá, hozták-vitték unokájukat a Komjádi uszodába.

Randi a fürdőszobában


Dobásai aranyat érnek
Egyáltalán nem csapodár
Tamás 8 éves lehetett, amikor édesapja Ausztráliában lett edző. "Ott történt meg egy éjszaka, hogy mivel mindketten alvajárók vagyunk, összetalálkoztunk a fürdőszobában. Reggel persze egyikünk sem emlékezett arra, hogy még beszélgettünk is egymással, s hogy édesanyám kísért vissza bennünket az ágyunkba." Apának és fiának ennél fontosabb tulajdonságai is egyeznek: makacsság, kitartás, nyugodtság és szűkszavúság. "Egyikünk sem beszél lyukat a másik hasába, de ha szólunk, azt jól átgondoljuk" - mondja Tamás, akit 1999-ben a világ legjobb pólósának választottak. Sydneyben, az olimpián persze ott volt Kásás Zoltán is, aki így emlékszik vissza az aranyat hozó döntőre: "Nem vagyunk összeölelkezős fajták, de amikor végre a fiam közelébe kerültem, percekig tartottuk egymást, s abban a fantasztikus hangulatban csak lebegtünk."

Tetszik neki a mediterrán életstílus


Kásás Zoltán fiával, Tamással
Édesapja szerettette meg vele a vízilabdázást
Tamás gyerekként is rossz alvó volt. Olaszországban a mediterrán éghajlat és a helyi szokások kedveznek neki: első edzése déli 12 órakor kezdődik. "Imádom az olasz életstílust. Sajnos robogóval nem járhatom a kis utcákat, mert hosszú végtagjaimmal úgy néznék ki, mint majom a köszörűkövön. Inkább autózom a szabályok nélküli olasz közlekedésben. Hétvégén gyakran elmegyünk a barátaimmal Caprira."

Tamás állítja, az olasz lányok nem zsonganak be szőke fejétől, ám a rajongók bánatára el kell mondanunk, hogy népszerű pólósunk boldog kapcsolatban él Anna nevű olasz szerelmével.
Férfi válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Kásás Tamás