FONTOS


 

A World Waterpolo szerint magyar a világ legjobbja
Kásás, a víziaranylabdás

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, AZ, Nemzeti Sport 2000.01.22
--------------------------------------------------------------------------------

Esztendeje még "csak" az univerzális poszton találták az idény legjobbjának, 1999-ben viszont övé a vízipóló képzeletbeli aranylabdája. A World Waterpolo magazin szavazásán Kásás Tamást választották meg az elmúlt év legjobb játékosának.

Nem véletlenül. Válogatottunk sztárja az Európa-bajnokságon és a Vk-n elöl-hátul szédületes produkciót nyújtott, mondhatni, 23 éves korára világklasszissá érett. Akinek ugyebár az az ismertetőjele, hogy az esetek túlnyomó részében a legjobb megoldást választja.

Mint például Firenzében.

Ott, ha a horvátok elleni döntő utolsó másodpercében nem keres a jónál is jobb helyzetet, és nem passzolja le a labdát Kiss Gergőnek, hanem maga lövi be a tizenötödiket, akkor ő lett volna az Eb gólkirálya.

Csakhogy nála sosem az egyén, hanem a csapat üdve volt az elsődleges.

Akárcsak a sydneyi Világkupán, ahol Kásás már "több sebből vérzett" - fájt a dereka, az utolsó edzésen meghúzódott a hasfala. Mégis, aznap éppen arra érzett rá, hogy a végletekig elfáradt csapatot neki kell a hátára vennie az olaszok elleni fináléban. S lőn. Lőtt egy hármast, ami egyébként is figyelemre méltó teljesítmény, ámegy 5-3-as mérkőzésen triplán az.

Ezek után a trónt mostanáig birtokló Manuel Estiarte is amondó volt, hogy Kásás az új király - a World Waterpolo pedig ezennel hivatalosan is megkoronázta a Posillipo Napoli húzóemberét.

"A jó hírrel fogadtak a srácok az uszodában, miután olvasták a Gazzetta dello Sportban" - búgott a '99-ben két aranyat nyerő zseni a vonal túlsó végén péntek délután, saját bevallása szerint vízszintes testhelyzetben, másfél pillanattal az elalvás előtt. "Annyit dolgozunk, mint az állat" - adott rögvest cizellált magyarázatot arra, miért tűnik oly fátyolosnak a hangja. Ezután elmondta, némiképp szégyelli magát, amiért szinte állandóan Steinmetz Barnáék kosztját pusztítja, de hát ott ugyebár van barátnő, aki főz. Ez fontos, hiszen saját szakácstudománya megállt a konyha küszöbén. "Alapvetően négyféle variácó létezik, virsli, virsli mustárral, paradicsomos tészta, vagy hideg kaja. Vasárnap aztán jön a csúcs, virsli paradicsomos tésztával.

Természetesen a világ legjobbja nem a világ legrosszabb étrendjén él, ritkán adódik ugyanis, hogy nekiáll bíbelődni a lábosokkal - leginkább étterembe jár (vagy a honfi- és csapattársakhoz). Ha pedig éppenséggel nem esznek, avagy edzenek, megesik, hogy napoznak egy keveset, mint legutóbb csütörtökön.

Amiből bízvást levonható a konzekvencia, Kásásnak aranyélete van.

Minden tekintetben.
Férfi válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Kásás Tamás