FONTOS


 

Tóth Frank a Lazióban pólózik januártól
Rangot adott az újoncnak

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2003.12.20
--------------------------------------------------------------------------------

Öt mérkőzés, tíz gól. Ez Tóth Frank magyar bajnoki mérlege az idényben, amit a szombati, Eger elleni találkozón még kozmetikázhat, aztán erre a szezonra be is fejezte itthon a gólvadászatot.


Tóth Frank (2) az Eger elleni bajnokin búcsúzik az Ybltôl, más kérdés, hogy puszival-e (fotó: Árvai Károly)
A 156-szoros válogatott (mellesleg Világkupa-győztes és Európa-bajnok) játékos az elmúlt pontvadászatban még a Vasasban lóbálta a labdát (igaz, már nem kulcsszereplőként), de mert a piros-kékeknél nem ragaszkodtak hozzá, klubot váltott, és az újonc Szent István Egyetem-Ybl együtteséhez szerződött.
Legalábbis az őszi szezonra, januártól ugyanis továbbáll Olaszországba, ahol korábban egy évet már lehúzott, mégpedig a Bologna kötelékében.
– Miért is csatlakozott a feljutó egyetemistákhoz? – kérdeztük a 33 esztendős játékost.
– Miután a Vasas nem tartott rám igényt, a Lazio keresett meg, és meg is állapodtam az olaszokkal, akiknek feljutási terveik vannak. De mert az A2-ligában csak januárban kezdődik a bajnokság, elfogadtam a Szent István Egyetem ajánlatát, és sok régi csapattársammal, illetve barátommal pólózhatok. Nagyon fontos, hogy edzésben maradhattam, és meccseket játszhattam.
– Az utóbbi hetekben viszont nem láttuk a nevét az összeállításban. Mi ennek az oka?
– November elején kimentem Olaszországba, és a leendő csapatommal edzettem, hiszen már elkezdődött a felkészülés a bajnokságra. Össze kell rázódnia a Laziónak, sok a fiatal, igaz, olyan tapasztalt, egykori válogatott játékosok is erősítik, mint Ricadonna vagy Gandolfi, no meg a kilencvenes évek első felében a kubai válogatottban védő, de már régen honosított Hernández a kapus. Most viszszajöttem, és a szombati, Eger elleni mérkőzéssel búcsúzom, január másodikán pedig a családdal együtt irány Róma.
– Kicsit keserűen mondta, hogy nem tartott önre igényt a Vasas. Fájt a búcsúzás?
– Annyiban mindenképpen, hogy a bajnokság végén még arról volt szó, hogy kellek, és csak június végén derült ki, hogy mégsem maradhatok. Ez azért gond, mert az idény végén már nagyjából tudniuk kell a játékosoknak, hol is folytatják pályafutásukat, vagyis aki megy, annak nem árt időben körülnézni. Részben ez is az oka, hogy bár a Barcelona is felvetődött új csapatként, végül lemaradtam a lehetőségről, mert a katalánok mással előrehaladottabb tárgyalásokat folytattak.
"Eleve abban a tudatban állapodtunk meg Tóth Frankkal, hogy januártól Olaszországban folytatja – mondta Lévai Balázs, az Ybl szakosztályvezetője. – Tulajdonképpen baráti alapon segített nekünk, a nevével rangot adott az együttesnek, jelenléte jót tett a csapat megítélésének. Köszönjük neki."
Bizony, Tóth Frank a tíz góljával pénteken még második volt a házi góllistán, csak a valamennyi találkozón vízbe szálló Cseh Sándor előzte meg egy gólocskával. De mint fent említettük, az Eger ellen még javíthat.

Férfi válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Tóth Frank