FONTOS


 

Malacka és babirussza az Állatkertben
A világbajnok és az örökbefogadás

Világ- és Európa-bajnok öttusázónk, Hanzély Ákos hétfőn nevelőszülő lett. És erről ő maga is csak hétfőn, a Fővárosi Állatkertben tartott sajtótájékoztatón értesült. Fogadott gyermeke, "akivel" a Jump energiaital képviselői meglepték őt, egy babirussza sertés, amely az örökbefogadást igazoló okmány szerint az emlősök osztályába, a párosujjú patások rendjébe tartozik, és csupán Celebesz szigetén és néhány kisebb szigeten fordul elő.

A hétfői sajtótájékoztatón Lelovics Ottó, a cég médiamenedzsere elmondta: hallották, hogy Hanzély Ákos a február végi, budapesti fedett pályás viadalon a záró futást a Micimackóból ismert Malacka jelmezben teljesítette. A nem szabályos öltözet miatt már a viadalon húsz pont levonással büntették a Csepel-Dunapack versenyzőjét, majd később a szövetség elnöksége figyelmeztetésben részesítette. Az elnökségi ülésen -- a testületnek Hanzély is tagja -- a vétkes bejelentette, hogy önként vállalt büntetésként ötvenezer forintot befizet a szövetség kasszájába, hogy ebből jutalmazzák az októberi utánpótlásverseny legjobbjait. Nos, ezen összeg befizetését a cég átvállalja a versenyzőtől, sőt, a tervek szerint az utánpótlásviadal díjazásába is beszáll, továbbá a résztvevőket ellátja az energiaitallal.

-- Végre egy cég, amely nem azért keres fel minket, hogy eladja a termékét, hanem a fiatalok, az utánpótlásversenyzők javára ajánlja fel azt -- mondta Pécsi Gábor, a szövetség technikai igazgatója, majd hozzátette: a sportág vezetői azért nem büntették meg Hanzélyt a Malacka-tréfáért, mert a versenyt sportszerűen, teljes erőbedobással teljesítette. Ám a figyelmeztetést szükségesnek tartották, nehogy a jövőben mások is jelmezbe bújjanak, és így varázsolják karnevállá a viadalokat.

A beszédek után a keresztelőre is sor került: a sertés a Jump nevet kapta, és ketrecén már felirat hirdeti, hogy Hanzély Ákos világbajnok öttusázó a gazdája.

(füredi) , Nemzeti Sport 2000. március 7.

ÖTTUSA

KÉPEK

 

 
LINKEK

   Hanzély Ákos