FONTOS


 

Schmitt Pál bojkottellenes

A sportban a bojkottra történő felszólítás vagy maga a bojkott nem lehet eredményes - jelentette ki Schmitt Pál, a MOB elnöke, reagálva Matan Vilnai izraeli sportminiszter felhívására, mely szerint a Szabadságpárt kormányra kerülése miatt a világnak bojkottálnia kellene az osztrák sportot.

- Az olimpiai mozgalom többször kiállt a sportban megnyilvánuló mindenféle diszkrimináció ellen, így harcot hirdetett a nők egyenjogúsításáért, s a sport eszközeivel éveken át szívós küzdelmet folytatott a Dél-afrikai Köztársaságban alkalmazott apartheidpolitika felszámolásáért - mondta a magyar sportdiplomata.

Schmitt hangsúlyozta, hogy többször is bebizonyosodott már: a bojkottra való felszólítás vagy annak alkalmazása nem lehet eredményes. Ha bárkit is arra kényszerítenek, hogy maradjon távol a versenyektől, az a sportot, a sportolókat sújtja.

- Biztos vagyok abban, hogy a sportban nem lesz szükség bojkottra, s a világ sportolói a jövőben is összemérhetik tudásukat a sportpályákon. Tudomásom szerint az Európai Unió és annak országai nem terveznek semmiféle fellépést Ausztria ellen a kultúra és a sport területén - szögezte le Schmitt.

[origo], 2000. február 9.



SYDNEY.2000

CIKKEK
KÉPEK

  

 
LINKEK

  SYDNEY 2000