FONTOS


 

Tizenkét év után újra érem
Csak a koronglövők voltak eredményesek

A Magyar Sportlövő-szövetség hétfői elnökségi ülésének egyik napirendi pontja az olimpiai szereplés értékelése volt. A koronglövőknek köszönhetően egy érmet és hat pontot szereztek az olimpián. A célkitűzés egy érem és 7-9 pont volt.

A sportlövők tizenkét évvel ezelőtt érkeztek haza utoljára az aranygéppel, akkor Kovács Zoltán (gyorstüzelő pisztoly) és Záhonyi Attila (kisöbű sportpuska, fekvő) bronzérme mellett két ötödik és három hatodik helyet szerezve 15 ponttal zárták az olimpiát. Barcelonában Fórián Éva negyedik, Sike József ötödik és Ágh István hatodik helye hat pontot jelentett. Atlantában a tíz magyar résztvevő közül csak Sike negyedik helye ért három pontot. Sydneyben heten versenyeztek, közülük azonban csak a két koronglövő, a bronzérmes Igaly Diána (Budapesti Polgári Lövész Egyesület) és az ötödik helyezett Gerebics Roland (Balatonfüzfői Koronglövő Klub) szerzett pontot.

Hammerl László szövetségi kapitány a két koronglövő sikere mellett kitért a futócéllövő Sike József és Ángyán József, a puskás számokban induló Sidi Péter, valamint a gyorstüzelő pisztolyos Pálinkás Lajos és Jambrik István eredménytelenségére. Az olimpia előtt a felkészülés során valamennyien lőttek már olyan eredményt, amely alapján a döntős szereplés joggal elvárható volt tőlük.

A másik napirendi pont a decemberi tisztújító közgyűlés előkészítése volt. Az elnökség tagjai döntöttek arról, hogy jövőre február 23-án rendezik meg a légfegyveres országos bajnokságot. A futócél ob időpontja a húsvét utáni első hétvége lesz. A puskás, a pisztolyos és a koronglövő számok képviselői számára szeptember utolsó három hetében rendezik meg az ob-t.

(borbély), Színes Sport 2000.10.10.



SYDNEY.2000

CIKKEK
KÉPEK

  

 
LINKEK

  SYDNEY 2000