FONTOS


 

Ki lehet a MOB igazgatója?

Kedden este az egyik kereskedelmi televízióban Mizsér Attila, a szöuli olimpia öttusa-csapatbajnoka, a barcelonai egyéni ezüstérmes - mellesleg az 1985-ös melbourne-i egyéni világbajnok - arról beszélt, hogy szívesen vállalná a felkérést: legyen a Magyar Olimpiai Bizottság igazgatója. Schmitt Pál, a MOB elnöke, a Magyar Köztársaság berni nagykövete arról informálta a sporthirek.hu-t, hogy legalább három olimpiai bajnokkal tárgyal a március 31-én megüresedő igazgatói állás betöltéséről. Döntés nagy valószínűséggel szombaton, a MOB elnökségi ülésén várható.

Török Ottó, a MOB nyugdíjba vonuló igazgatója március 31-én távozik posztjáról. Az potenciális utódokkal Schmitt Pál (képünkön) személyesen folytatja a tárgyalásokat.

- Első körben három olimpiai bajnokkal tárgyaltam: a kajakos Gyulay Zsolttal, a vívó Nébald Györggyel és Mizsér Attilával. Szempontjaimból - legalább egy idegen nyelv tárgyalóképes tudása, felsőfokú végzettség, több éves marketingjellegű vezetői tapasztalat - semmilyen körülmények között nem engedek.

- Ezek szerint még szó sincs arról, hogy döntött volna.

- Persze, hogy nincs. Sőt, a szombatig hátra lévő időben másokkal is tárgyalok, azaz bővítem a kört. Tudniillik akadtak olyan pontok, amelyekben nem sikerült dűlőre jutnom jelöltjeimmel.

- Miért nem írnak ki pályázatot?

- Mert mindenképpen sportolót, lehetőség szerint ismert sportolót szeretnék megnyerni erre a posztra. Egyébként szombaton ülésezik a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége, s ott társaim bevonásával szeretném meghozni a döntést. Nem lehet tovább halogatni, végtére is Török Ottó egy hónap múlva távozik, s a majdani igazgatónak - bárki is legyen az - hagyni kell elegendő időt mostani állása felszámolására.

Ch. Gáll András, Sporthírek 2001.01.31.

SCHMITT PÁL

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Schmitt Pál