FONTOS


 

Zala vizsgára készül
A kétszeres olimpiai bronzérmes kenusérmekkel érvelne

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: GG, Nemzeti Sport 2001.03.03
--------------------------------------------------------------------------------

Zala György, kétszeres olimpiai bronzérmes kenusunk az elmúlt hétvégén befejezte tanulmányait: már csak a vizsga hiányzik ahhoz, hogy kézbe vegye személyi tréneri oklevelét - illetve néhány ismert ember fizikális karbantartását. Az ez évi IWI-szemeszter (International Wellness Institute, amely a TF Továbbképző Intézetének minőséggaranciájával m?ködik) egyik legnevesebb nebulója már manapság is gyakorló fitneszszakember. Saját felkészülését ugyan edzője, Solymár László irányítja, ám barátainak és ismerőseinek immár ő írja az edzésterveket.

Másik mentora, Zopcsák László, a tanfolyam vezetője úgy véli, Zala a jövőben e területen is megtalálhatja számítását. A kenus nem tagadja, komolyan készül új hivatására, jóllehet, ez évben számára még a versenyzés a legfontosabb. Az Újpesti-öbölben a zord időjárás ellenére már vízre szállt, persze rosszabb - a sydneyi szereplésre gondolva - a versenyidőszakban sem jöhet. Zala komoly normákat szabott: ha érmet nyer a 2001-es milánói Eb-n vagy a poznani világbajnokságon, akkor - asztmája ellenére - valószín?leg vállal még újabb három évet, s az athéni olimpiáig folytatja.

"Egy érem személyi tréneri karrierem megkezdését is segítené - mondja Zala. - Összesen nyolcszor álltam a dobogón nagy nemzetközi versenyen, azaz olimpián, vb-n, Eb-n, ám azért egy kis megerősítés az önbizalmamnak és az ismertségemnek is jót tenne. Egy igencsak ismert üzletember amúgy már megkeresett, s arra kért, segítsem abban, hogy egészségesebb életet élhessen. Vele grátisz foglalkozom, befektetésnek tekintem az együttm?ködésünket, ráadásul a vizsgatétel még hátravan a Wellness Institute-on."

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Zala György