FONTOS


 

Zala szerződést hosszabbított a BSE-vel
"Nem szeretem, ha valaki többet dolgozik, mint én"

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: (gadácsi), Színes Sport 2001.01.07
--------------------------------------------------------------------------------

A magyar kajak-kenu-válogatottból szinte mindenki teljesítette a tőle elvártakat az olimpián. A küldöttség tagjai közül tizenhárman érmet szereztek, mindössze ketten maradtak le a döntőről. Kökény Roland a kajak egyes ezer méteren újoncként megállta a helyét, nem sok kellett volna a fináléba jutásához, a későbbi érmesek előzték meg a futamában. A másik korai búcsúzó Zala György volt, aki a kenusok egy kilométeres számában indult Sydneyben. Tőle még az érmes remények sem álltak távol, hiszen az előző két olimpián dobogóra állhatott, Barcelonában és Atlantában is harmadik lett. Ezúttal azonban nem volt szerencséje, a középfutamban vezető helyen volt, amikor hirtelen közel került az ájuláshoz, még annak is örült, hogy egyáltalán célba ért. Sokan gondolták, hogy az asztmája volt az okozója ennek az esetnek, de más lehetett a háttérben. Elküldték neurológushoz, de mivel hosszú várakozás után sem jutott be az orvoshoz, otthagyta az egészet, és azóta sem foglalkozott az üggyel. Közvetlenül az olimpia után még nem tudta, hogy miként alakul a sorsa, de most már tisztábban látja a jövőjét.


Zala György Ausztráliában szeretne vadvízi túrákat vezetni

"Újabb szerződést írtam alá a BSE-vel, amely erre a szezonra, azaz kilenc hónapra szól. Ha ezalatt sikeresen szerepelek, akkor folytathatjuk, ha nem megy, abbahagyom, és külföldön fogok munkát vállalni. Egyértelmű sikernek fogom tekintem az olimpiai számban elért első-hatodik helyezés valamelyikét a világbajnokságon. Ha ugyanez Európa-bajnokságon születik, akkor már elgondolkodom a hogyan továbbról."

A fő száma az egyes ezer méter, de elgondolkodik a párosban való indulás lehetőségén is.

"Iván Gáborral megpróbáljuk az ötszázat, és ha jól alakulnak a dolgok, akkor a folytatás mellett döntök. Olyan személyi tréner szeretnék lenni, aki fizikálisan és lelkileg is gyakorol a tanítványaival, ugyanis most ezt tanulom. Keresettek manapság az ilyen képzettségű emberek, sok híresség életét segíti lélek- és testgyógyász szakember. Ezenkívül van még egy elképzelésem, Ausztrá-liába is elmennék vadvízi túravezetőnek. Ezeket az elképzeléseimet családi támogatás is erősíti. Most mégis a felkészülésem az első. A legmagasabb fordulatszámon edzek. Mivel hiú vagyok, nem szeretem, ha valaki hamarabb teljesíti a penzumot, vagy többet dolgozik mint én. Nem is tudtam, hogy nekem mennyire tud hiányozni az edzés. Az olimpia után úgy gondoltam, hogy márciusig nem leszek hajlandó gürcölni, aztán két héttel később már el kellett kezdenem a mozgást."

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Zala György