FONTOS


 

A kotori edzőtábor után Csepelen folytatják
Vereckei: képben a négyes

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: GG, Nemzeti Sport 2002.11.26
--------------------------------------------------------------------------------

Miközben Vereckei Ákos - Bóta Kinga oldalán - óriásplakátokon körbemosolyogta az országot, Montenegróban belekóstolt a feketelevesbe. Sári Nándor másfél hetes kotori edzőtáborozást vezényelt fiainak, amelyet nap nap után időre menésekkel tett emlékezetessé.
"Én azért nem bántam, hogy kajakban folytathattuk a kemény munkát, ugyanis az elmúlt évekhez viszonyítva talán még sosem maradtunk ilyen sokáig vízen - magyarázta az olimpiai bajnok Vereckei Ákos. - Minthogy még itthon sem fagy be a víz, a Soroksári-Duna-ágon végiglapátoljuk ezt a hetet is. Aztán újabb különleges alkalmak várnak ránk: teljes körű fizikai felmérésen és terheléses vizsgálaton esünk át. Az ellenfeleink és edzőik már majd’ egy évtizede pontos képet alkotnak a versenyző szervezetében lejátszódó folyamatokról, így időszerű, hogy mi is többet tudjunk saját magunkról."
Vereckei persze eddig is nagy figyelmet fordított felkészülése minden apró elemére, ám a Sevillában K-1 500 méteren elvesztett világbajnoki címe őt is változtatásra ösztökéli. "Ezzel együtt örülök, hogy az emberek és a szponzoraim a sikerekre emlékeznek: például az idén Szegeden nyert Eb-aranyra. A Mol plakátjainak egyébiránt kettős üzenete van: egyrészt végre érzem, hogy fontosnak tartanak, másrészt érdemesnek tartják, hogy Az év sportolója választás közeledtével a télelőn is emlékeztessék az embereket a nyári diadalokra."
A Honvéd-Westel klasszisa természetesen a jövőről sem hallgat - társai hiába nyilatkoznak szemérmesen terveikről, ő amondó: "Nyílt titok, hogy milyen számokban indulnék szívesen az atlantai világbajnokságon ... - jelenti ki, majd kajánul folytatja: -, nos, azokban, amelyekben sikerül kiharcolnom a csapattagságot. Komolyra fordítva, ötszáz egyesben maradéktalanul meg akarok felelni mindennemű elvárásnak, ezer méteren pedig nyitott vagyok régi és új szám bevállalására is. Az elmúlt években szólóban és párosban próbálkoztam, de a négyes elől sem zárkózom el - elvégre ebben a számban nyertem Sydneyben -, jóllehet ez nemcsak rajtam, hanem másik három ember hozzáállásán is múlik."

Kajak-kenu Eb, Szeged 2002
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Vereckei Ákos