FONTOS


 

Vereckei szaltója - megbocsátható vétség
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Nemzeti Sport 2002.07.22
--------------------------------------------------------------------------------

Az 500 méteres döntők egyik legszorosabb befutóját a férfi kajak egyesek vetélkedője hozta. Bizonyítékul a győztes Vereckei Ákos (képünkön) és a negyedik helyezett orosz Mihail Kolganov között csupán egy másodpercnyi volt a különbség. Alig néhány méterrel a célba érkezést követően a bajnok Vereckei egy nagyszerűen kivitelezett hátraszaltóval fejezte ki örömét.

"Tudom, hogy a produkcióm szabályellenes - ismerte el a most már negyedik Európa-bajnoki aranyát szerző magyar kajakos. - Egy ilyen kiélezett verseny után azonban, gondolom, megbocsátható a produkcióm, ami szerénytelenség nélkül állíthatom, jól sikerült. Egyébként jól aludtam a verseny előtti éjszaka, reggel végigmentem a pályán, roppant kellemesnek találtam a körülményeket, éreztem, hogy minden rendben. Hatalmas volt az iram, talán az atlantai olimpián ment hasonló jó időt a mezőny. Jó nyolcvan méterrel a cél előtt megbillent a hajóm, szerencsére ezt a vetélytársaim képtelenek voltak kihasználni, én pedig visszanyertem egyensúlyomat és sikerült nyernem. Elégedett lehetek magammal, hiszen hazai környezetben bizonyítottam, és ezzel nagy örömet szereztem a csodálatos szurkolóknak. Most egy kis pihenő következik, aztán elkezdem a felkészülést a vébére."
Arra a kérdésre, hogy mit vár a világbajnokságtól és a tengerentúli szupersztárnak kikiáltott amerikai Rami Zur elleni csatától, a következőt felelte:
"Több mint egy hónap múlva okosabbak leszünk, én is hallottam az amerikai fiúról, állok a megméretés elé" - jelentette ki a szám Eb- és vb-címvédője.

Kajak-kenu Eb, Szeged 2002
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Vereckei Ákos