FONTOS


 

Vendégünk volt Vereckei Ákos és Kolonics György
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Rencsényi Áron, INDEX 2000.10.10
--------------------------------------------------------------------------------

Október 10-én, kedden az Index Törzsasztalának újabb két olimpiai bajnok volt a vendége. Vereckei a kajak négyes ezer méteres távján Kammerer Zoltán, Storcz Botond és Horváth Gábor társaságában ért be elsőként a célba. Kolonics György egyéniben, a kenusok 500 méteres versenyén diadalmaskodott. Mindketten vidám hangulatban válaszoltak az olvasók kérdéseire.

Szinte mindegyik hozzászólás gratulációval kezdődött, ami érthető, hiszen amelett, hogy mindkét vendégünk aranyat nyert, a többi kajak-kenu versenyzőnk is kitűnő teljesítményt nyújtott Sydneyben. Kolonics Györgyhöz és Vereckei Ákoshoz egyaránt szépszámmal érkeztek kérdések. Először következzen ezek közül néhány, mely Kolonicshoz szólt:

- Szerinted sem voltál annyira esélyes, mint pl. még amikor kettesben mentetek (akkor azért majdnem mindig ki lehetett nektek adni előre az aranyat)? Mi lesz 4 év múlva? Maradsz egyesben, vagy megint a páros? Vagy amelyik jobban megy? (ildy7)

- Azért tituláltak esélytelennek, mert nem szeretek semmit elkiabálni, meg a tavalyi 4. hely alapján nem voltam esélyes. Athén még a jövő zenéje, nincs már az a kényszer, hogy egyesben kell nyernem.


Kolonics György, Vereckei Ákos
- Bosszant, hogy igen gyakran evezősnek titulálnak, meg evezésről, evezőről beszélnek a kenusokkal, kajakosokkal kapcsolatban? (TeKi)

- Ez tényleg nem szerencsés, de nem tudunk mit csinálni.

- Csak egy kis szurkálódás: nem sajnálod a Horváth Csabát? (PityuETO)

- Az idény elején megbeszéltük, ha nem nyerünk, szétválnak útjaink. 93 óta megyünk párost, nekem is nagy változás volt, és sajnálom nagyon.

- Kíváncsi lennék, hogy a verseny előtti huzavona alatt, után, hogy tudtál ennyire higgadt maradni? Ilyen típus vagy, vagy pedig van erre valamiféle bevált taktikád? (jfly)

- Ezek szerint engem viselt meg legkevésbé. Mivel én a 3. szám voltam a kajakosok után, a rajt előtti 20 percben tudtam hogy lesz-e rajt vagy nem. Megpróbáltam nem az elején ellőni a puskaport. A körülmények még rosszabbak lettek. Szeretem ha nem én vagyok az esélyes, nem úgy mint Atlantában. Jobb üldözőnek, mint üldözöttnek lenni.


Kolo kedélyesen válaszolgatott a feltett kérdésekre
- Volt az olimpiai faluban valami viszhangja annak, hogy a magyarok egy nap alatt ennyi érmet begyűjtöttek? (sunbird)

- Minden magyar bajnoki címnél, nagy ünnepség volt a csapatirodán, az utolsó nap gondolom extra buli volt.

- Az élsportot befejezve milyen terveitek vannak? Várható, hogy ezután is felbukkansz az indexelők között? Szeretettel várunk! (Lilian)

- A sportba szeretnék maradni, a TF-es és a leendő Külkeres (csak a szakdolgozat van hátra) diplomámat szeretném kamatoztatni. Indexelni még fogok a késöbbiekben is.

- Szerettek-e más sportág eseményeire elmenni egyszerű szurkolóként? Szerettek-e szurkolni? (erdély)

- Szeretünk minden sportot, a lelátón pedig csak egyszerű szurkoló vagyok.

Vereckei Ákos is készségesen válaszolt az olvasók kérdéseire, sőt a humort sem hagyta ki válaszai közül:

- Ákos, nagyon megviselt a negyedik hely? Mi volt a baj? A hullámzas? (Vimes)

- Nem a negyedik hely viselt meg, az volt a gond, hogy arra a napra, egyszer tudtam magam "kihegyezni", s az reggel kilenc órakor volt - az eredeti startidőpontnál. Szeretnék indulni négy év múlva, de ez hosszú idő még. Kicsit balos volt a szél, így az alacsonyabb számozású pályák jobb fekvésűeknek számítottak - de nem ez volt igazából a mérvadó.


Vereckei Ákosról megtudhattuk, szeret internetezni
- Akkor most "hogy is van ez"?: 1. Tényleg majdnem elütott a motoros, amikor feleveztél a rajthoz? 2. Igaz, hogy ötször hívtak vízre rajt előtt? 3. És, itthon összetörted a hajódat??!! (kövön vagy mi??) (hkatica)

- 1. Igen, tényleg nekem jött a motoros, de előtte megmentettem a Kotowicz "életét" ;-) Azért jött nekem a motorcsónak, mert tolatott hátra, ráment Kotowiczra, akkor üvöltöttem, hogy állj, állj, reflexből gázt adott és így jött nekem. 2. Nem, csak ötször melegítettem be, gyúrásra gondolok. Azért ez se sokkal jobb... 3. Igaz, itthon a Dunán volt, találkoztam egy gáttal... de Csucsu is részes volt benne...

- Azt olvastam, hogy szeretsz netezni. Vannak kedvenc weboldalaid? Chattelni is szoktál? Miért nem indultál párosban is? Szerinted is dögös csaj a kajakos Kovács Katalin? (Mellesleg én ímádom őt!!!!) (derek)

Igazából a neten nincs kedvenc oldalam, mindig csak azt nézem meg, amire szükségem van (moziműsor, autóstérképek...). Szerintem is jó csaj a Kovács Katalin, de a pasija, Hofi jó nagy darab pasi.

- Volt az olimpiai faluban valami visszhangja annak, hogy a magyarok egy nap alatt ennyi érmet begyüjtöttek? (Sunbird)

- Természetesen, az összes edzőnk a boldogságban és az alkoholban úszott. Mások közül talán a németek bosszankodtak, de sajnos a sportág nincs annyira a fókuszban, hogy a világ más részein s ennyit foglalkozzanak vele. Arrafele a "pénzesek sportjának" számító evezésre figyelnek. Sajnos, nem sajnos, ez van.


Kolonics György, Vereckei Ákos

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Kolonics György
  Vereckei Ákos