FONTOS


 

Felhőtlenül boldog
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Tamás Rita, A Színes Sport 2001.08.31
--------------------------------------------------------------------------------

Kevesen mondhatják el magukról, hogy egymás után három vb-n ugyanabban a számban győzni tudnak. A kajakos Vereckei Ákos a kevesek közé tartozik. A múlt hétvégi poznani világbajnokságon 500 m-es egyesben ismét győzött - sorozatban harmadik alkalommal.

Ákosnak a vb előtti időszak mozgalmasan alakult, kikerült az olimpiai bajnok négyesből, és betegeskedett is. Az öt héttel ezelőtti Európa-bajnokságon szintén nyert 500 egyesben, de előtte sem volt felhőtlen a felkészülése. Ráadásul se az Eb-n, se a vb-n nem úgy sikerült az 1000 m-es versenyzése, ahogy az adottságai megengednék.


Ákos, a mesteri lapátos

- Az 1000 méter azért nehezebb, mert fejben tovább ott kell lenni, és máshogy is kell készülni rá - mondta Vereckei. - A vb-n annyit hibáztam, hogy túl magabiztosan álltam oda az 1000 m-es versenyhez. Azt hittem, hogy csak a német fiú lehet az ellenfelem. Az 500 méterrel más a helyzet, jobban ismerem, és más hozzáállást tanúsítottam a verseny előtt.

Az Ákos nélkül kiálló 1000 m-es négyes a második helyen végzett. Ám Vereckei mégsem gondolja úgy, hogy rossz döntést hozott, amikor a kiszállás mellett döntött. Így volt jó mindenkinek, a négyes nyugodtan készülhetett, neki csak az egyesre kellett figyelnie. Úgy érzi, van visszaút az olimpiai bajnok négyesbe, igaz a döntésig még várni kell a kajakosok szeptember végi újrakezdéséig. Addig a pihenésé a főszerep.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Vereckei Ákos