FONTOS


 

Mekkora védettséget kap a világbajnok négyes?
Storcz az egyesre is készül

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: (válfi) Nemzeti Sport 1999.11.02
--------------------------------------------------------------------------------

Kevés az olyan versenyző a férfi kajakosoknál, aki egyesben és négyesben egyaránt világraszóló produkcióra képes. Vereckei Ákos és Storcz Botond mindenképpen közéjük tartozik, Vereckei ezt az idén bizonyította, Storcz viszont kevésbé. Storcz Botond egyesben és négyesben is világraszóló produkcióra képes. Négyesben három éve remekel (a vébéken minimum ezüstérmes volt), egyesben viszont tavaly csak hetedik, idén kilencedik helyet szerzett. Elég valószínű, hogy a Kammerer, Storcz, Vereckei, Horváth Gábor világbajnok négyest az olimpia előtt nem lehet legyőzni itthon.

Vajon Storcz gondol az egyes szereplésre is?

-- Remélem a négyesben mindenképpen ott leszek Sydneyben. A négyesre az egyesre való felkészülésen keresztül vezet az út, ezért télen ugyanúgy edzek majd, mint máskor, a válogatókon pedig minden bizonnyal kipróbálom magam egyesben is. Hogy melyik számban, az a válogatók előtt néhány héttel kiderül.

+ Mennyi az esélye annak, hogy a világbajnok négyes indul az olimpián is?

-- Valószínű, marad a csapat, ám ha valaki gyengébben teljesít, akkor a másik három nyilván elgondolkozik a cserén. Egy évtizeddel ezelőtt a Gyulay, Csipes-féle négyesben is cserélődtek a kajakosok.

A novemberi szakmai bizottsági ülésen derül ki, hogy az idei vébén olimpiai számban győztes egység mekkora védettséget élvez majd. Angyal Zoltán szövetségi kapitány viszont adott némi előrejelzést:

-- Az olimpiai részvételt két válogatón kell kiharcolni, szerintem teljes védettséget nem kapnak a fiúk. Annyi kedvezményben lehet részük, hogy elég egy válogatót megnyerniük, de lehet, hogy még ennyit sem kapnak. A férfinégyes bizalmat élvez, de nem szabad teljesen levédeni őket, mert akármikor közbejöhet formahanyatlás, fegyelmezetlenség vagy sérülés és akkor cserélni kell.
Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Storcz Botond