FONTOS


 

Az olimpiai bajnok nem hisz a négyesben
Storcz: párosban otthonosan

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: GG, Nemzeti Sport 2001.09.14
--------------------------------------------------------------------------------

Storcz Botondnak vissza kell fognia magát, hogy valóban pihenéssel töltse a szeptemben 24-én kezdődő felkészülésig hibádzó heteket. Mozgáshiányát a minap a Külker-parkban csillapította, ahol a három kilométer futásból, száz méter úszásból, ergométeres "evezésből" és teniszezésből álló négytusán az olimpiai bajnokok közül a legjobbnak bizonyult. "Kaptam egy felújított Plastex hajót, s már nagyon szívesen kipróbálnám -- mondta a Démász-Szeged kajakosa --, de visszafogom magam, hisz jövő szeptemberig újra edzésben leszek, s nem árt egy kis lazítással feltöltődnöm. Az már önmagában nagy lelki pluszt ad, hogy novemberre várjuk gyermekünket, és most jut idő jó előre beszerezni a babakocsit, az ágyat, s más egyebet."

A sydneyi játékok kétszeres aranyérmese nem csak a családtervezést tekintve áll jól, pályafutása alakításáról is határozott elképzelései vannak. "A páros és az egyes élvez majd nálam prioritást -- jelentette ki Storcz --, a négyestől egy kicsit viszolygok." Felvetésünkre, miszerint ehhez mérten az idén kizárólag K--4 1000 méteren vett részt, s nyert ezüstöt a vb-n, a következőképp felelt: "Rengeteg energiát emésztett fel, amíg eljutottunk oda, hogy az értékelhetetlen Eb-szereplést világbajnoki második hellyel feledtessük. Vereckei Ákos kiválását követően gyakorlatilag újrakezdtük a munkát, s hasonló idényközi váltást nehezen élnék meg újfent. Pillanatnyilag nem hiszek abban, hogy a közeljövőben stabil kvartett alakulhat, én pedig nem szeretném kitenni magam a szövetség, az egyes klubok, az edzők, a szponzorok, s a többi élversenyző érdekeinek."

Storcz párosbéli repertoárja kiteljesítésében látja a megoldást. Társát, Kammerer Zoltánt arra akarja biztatni, hogy mind ötszáz, mind ezer méteren célozzák meg az Európa- és világbajnoki részvételt. "Természetes, hogy fűt a becsvágy: az olimpiai programban szereplő öt férfi kajakos számból kizárólag a K--2 1000 méteren szerezhető arany hiányzik a világversenyeken gyűjtött éremkészletemből, s ezt miként is pótolhatnám stílusosabban, mintsem jövőre szegediként, a szegedi kontinensbajnokságon."

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Storcz Botond