FONTOS


 

Zavaros víz
Pulai: romlott szalámi az olimpiai aranyéremért

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Szabó Sándor, Színes Sport 2002.08.24
--------------------------------------------------------------------------------

A bőséges magyar aranyesőt hozó szegedi kajak-kenu Európa-bajnokságot még a lelátóról sem nézte Pulai Imre. Nem hívták meg, ő pedig nem fizetett a belépőért. Az olimpiai bajnok kenus nincs túl jó viszonyban a sportág vezetésével. S az erről vallot véleményét nem is nagyon rejti véka alá.

Az ellen szava sem lehet, hogy kimaradt az Eb-csapatból. Az idei válogatókon nem ment túl jól a lapátolás, ismeri el önkritikusan.

- A régi hajóval többre nem is volt esélyem, azóta már megérkeztek a lengyel szponzortól az új, az eddiginél keskenyebb kenuink - újságolja Pulai Imre. - Olimpiaibajnok-társam, Novák Ferenc és én is kaptam egyes hajót, ráadásul kettessel is megleptek. Úgy két és fél-hárommillió forint értékről van szó. Ezt sem a magyar szövetség fizette, Sári Nándor edző jóvoltából készülhetünk az új kenukban.


Pulai azért is megmutatja

Pulai egyébként a sydneyi olimpia óta háborúskodik a szövetséggel.

- Egy árva fillért sem kaptam az aranyéremért. Igaz, a szponzorok adtak egy üveg pezsgőt és négy rúd szalámit. Később derült ki, hogy lejárt a szavatossági ideje...

Pulai annak ellenére, hogy nem válogatott, lejár Novák Ferenchez a dunavarsányi edzőtáborba.

- Angyal Zoltán szövetségi kapitány meg is kérdezte, mit keresek ott, amikor nem vagyok kerettag. Nem adom fel, az a tervem, hogy ott leszek Novákkal az athéni olimpián az ötszázas és ezres kettesben.

Füleky András, az Eb szervezőbizottságának vezetője szerint valami félreértésről lehet szó. Pulainak, csakúgy, mint a többi bajnoknak postázták a szegedi Eb-re szóló meghívót.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Pulai Imre