FONTOS


 

Nemcsak ügyesek, de nagyon csinosak is
Ezüstlányok a Törzsasztalnál

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Szidor, INDEX 2000.10.13
--------------------------------------------------------------------------------

Az Index Törzsasztalának október 13-i vendégei, az ezüstérmet nyert női kajak-négyes két tagja, Kovács Katalin és Viski Erzsébet voltak. Kovács női kettesben is második lett, de párja Szabó Szilvia, egyetemi elfoglaltságai miatt nem tudott eljönni. A négyes negyedik tagja Kőbán Rita pedig úgy döntött, hogy nem nyilatkozik semmilyen sajtóorgánumnak az olimpiai szereplésről.

A két csinos hölgy - akik egyébként háromszoros világbajnokok - először a gratulációkat fogadták, majd közösen válaszoltak a kérdésekre. Csodálkoztak, hogy mekkora irántuk az érdeklődés, még két héttel az olimpia után is. A legtöbb hozzászólás a döntő utáni Kőbán interjú kapcsán érkezett, de rengetegen érdeklődtek a lányok "családi állapota" felöl.

Megértjük őket.

PityuETO: - Kikerülhetetlen a kérdés: mit szóltatok a Kőbán - nyilatkozathoz? A kívülálló számára csak az szűrődött le, hogy ti erre nem reagáltatok, hanem az eredményeitekkel bizonyítottatok. De mégis mit éreztetek belül? Ennyi a "hivatalos" rész. Most a lényeg!(in medias rest)-mivel kimondom ami érdekel: van barátotok?

- Sokan kérdeznek a Kőbán nyilatkozattal kapcsolatban, de azt hiszem, nekünk nem kell magyarázkodnunk, mi egész évben úgy edzettünk, hogy jók legyünk az olimpián és megtettünk mindent az eredményért. Érzéseinkről nem szeretnék beszélni, gondolhatod...
Van barátunk, imádjuk őket.

Itep: - Elégedettek vagytok-e a két ezüsttel??? - Mik a további terveitek??? - Szoktatok-e netezni???

- Elégedettek vagyunk a két ezüsttel. További terveink a jövő évi világbajnokság és 2002-ben a szegedi EB -n remélem, találkozunk veletek! Netezni ritkán szoktunk.

Index - Igaz, hogy az utolsó napra be akartatok költözni az olimpiai faluba? Miért?

- Igen, sajnos a verseny csúszása miatt nem volt rá lehetőség. Szerettünk volna legalább egy napot a faluban tölteni, mert így nem maradtunk volna ki az igazi olimpiai életből.

Beny: - Én is gratulálni szeretnék Nektek, és megszeretném kérdezni, hogy Ti mennyit edzetek? Az alakotok nem lesz-e nagyon férfias ettől a sporttól? Az edzésetek miből áll?

- Napi 4-5 órát edzünk átlagosan, december elsejével kezdjük el újra az edzéseket. Addig a jóleső pihenésnek adjuk át magunkat. Igyekszünk megőrizni nőiességünket, de vannak akiknek a sportos lányok is tetszenek. Nyáron gyakorlatilag a víziedzésekből, emellett bodyzunk. Télen ugye nem kajakozhatunk, csak tanmedence, úszó és futóedzéseink vannak, s természetesen bodyzás, erőfejlesztés.

Index: - A fiúk említették, hogy mennyire leköti az erejüket az egy hete folyamatosan tartó ünneplés, bulizás, "ivás". Titeket mennyire terhel ez? Komolyra fordítva: a parlamentben holnap állami kitüntetést kaptok. Hogyan várjátok? A szponzorok is tülekednek végre körülöttetek?

- Hála istennek, sokat járunk bulizni. A parlamenti "bulit" is nagyon várjuk. Mindenki azt mondja, nagyon szép lesz a kitüntetés, amit kapunk. Még egyikünk sincs állami kitüntetése... Azon szerencsések közé tartozunk, hogy vannak egyéni szponzoraink [TVK, Zepter, Yamaha], de most olimpia után még nem indult újabb roham...

Derek: - Amikor Vereckei Ákos volt a vendég megkérdeztem Tőle, hogy dögösnek tart e Téged ( mert szerintem az vagy! ). Azt mondta, hogy IGEN!! Most arra lennék kíváncsi , hogy Te melyik srácot tartod vonzónak? (Tudom, hogy van barátod - sajna - de ha nem lenne...) Ha felkérne egy férfimagazin , hogy szexis ruhában fotózzanak , elvállalnád? Mondjuk a CKM vagy az FHM. A Playboyt úgysem vállalnád...Vagy igen?

- A CKM- ben már szerepeltem, de nem tudom melyik számában. A Playboy felkérést valószínűleg nem vállalnám. Egyébként a gratulációt köszönöm, az pedig nagyon jól esik, hogy "dögösnek" tartasz.

Vimes: - Mi a véleményed Birgit Fisherről? Miért ilyen jó meg mindig? Szinte bárkit ültetnek be mőgé / elé, mindig nyer. Nem hallottam volna, hogy azt mondja, befejezi. Akár Athénben is ott lehet? Szerintetek folytatja? Mindent megnyert, amit lehet, valószínű ő a valaha élt legjobb kajakos, meg ha a férfiakat is belevesszük. Mi motiválja meg mindig

- Birgit Fisher: hatalmas nagy versenyző. Összefogja a csapatot. De eljön az ideje, hogy legyőzzük. Nagyon jól evez és nagyon erős, ezért jó még mindig. Szerintünk folytatni fogja még. Mi motiválhatja? Nagyon jó érzés nyerni, ezt nem lehet szavakban elmondani.

Index: - Mekkora volt a különbség a két napon a sydneyi pálya között? A második napi szél mennyire nehezítette meg a versenyt?

- Leírhatatlan volt a különbség. Vasárnap igazi küzdelem volt, nemcsak az ellenfelekkel, hanem magunkkal, a hullámokkal. (Síkvízi kajakosok vagyunk) Az első 150 méteren csak a szembecsapó hullámokra és a szélre emlékszem, abszolút nem olimpiás emlékem van a versenyről.

Mi viszont csak köszönhetjük az érmeket!

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Kovács Katalin
  Viski Erzsébet