FONTOS


 

Hölgyeké az elsőség
A gyengébb nem lapátolt erősebben

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Szabó Sándor, A színes Sport 2002.09.05
--------------------------------------------------------------------------------

Nőuralom van a kajak-kenu sportban. Már, ami az éremszerzést illeti. A sevillai vb-n a lányok taroltak, s a Szabó Szilvia, Bóta Kinga duó is bőven kivette részét a gyűjtögertésből, négy aranyérmet szereztek.

Vajon miért csak a nők szerezték valamennyi világbajnoki aranyunkat? Miért maradtak le a férfiak? Szabó Szilvia nem tud válaszolni a kérdésre, szerinte inkább a férfiakat kellene erről kérdezni. Mindenesetre a lányoknak van egy olyan mesterük, mint Fábiánné Rozsnyói Katalin, másrészt pedig edzenek látástól, vakulásig.

Meg is van az eredménye, Bóta és Szabó 49 érmet szerzett a világversenyeken, persze nem mindet együtt. (Bóta húsz, Szabó huszonkilenc dobogós helyezésnél tart.) Jövőre jubilálhatnak. Ettől függetlenül az olimpia a legfontosabb, bár Szabó Szilvi szerint még nem dőlt el az athéni „ülésrend". Még nem tudni, ki indul kettesben és a négyesben.

- Kati néninél nincsenek bérelt helyek - mondja.


Nyerő páros

A sydneyi olimpián a Kovács, Szabó, Viski, Kőbán összetételű kvartett ezüstérmes volt. Sok vihart kavart Kőbán verseny utáni megnyilatkozása, nem csoda, hogy sokan úgy vélték, Bótával jobbak lehettek volna.

- Utólag felesleges ezen rágódni. Kőbán Rita tényleg keményeket mondott, mindegy, az már a múlt - emlékezik Szabó Szilvia.

Egyszer találkozott Kőbánnal Sydney óta, de nem sok időt vesztegettek egymásra...

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK

  női kajak négyes
  Szabó Szilvia