FONTOS


 

Szabó Szilviék majdnem úszva tették meg az utolsó métereket
Időzített forma

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Tamás Rita, A színes Sport 2001.08.28
--------------------------------------------------------------------------------

Az egy hónappal ezelőtti kajak-kenu Eb-n Szabó Szilvia volt a legeredményesebb magyar. A múlt hét végén, a lengyelországi Poznanban is ő volt a legjobb versenyzőnk. Három aranyat és egy bronzot lapátolt össze, a három aranyból kettőt (K4 500, K2 500) olimpiai számban ért el.

A tiszaújvárosi versenyző, aki a többi magyar lányhoz hasonlóan a "kajakmágusnő", Fábiánné Rozsnyói Katalin tanítványa, az athéni olimpia egyik nagy favoritja.

- Az ötszáz párosban az utolsó pillanatban majdnem baj történt - mesélte Szabó. - Nagyon hullámzott a víz, és mi megbillentünk, azt hittem, úszva kell megtennünk az utolsó száz métert. De aztán korrigáltunk, az akarat vitt be minket a célba. Jól sikerült ez a vb, végig égett bennem a tettvágy, és most még a döntők előtti éjszakákat sem idegeskedéssel töltöttem, hanem végre tudtam pihenni.


Szilvi Athén egyik reménysége

Szilvi egy alkalommal egyes hajóban is vízre szállt, 200 méteren egyedül próbálkozhatott. Ebben a számban bronzérmet szerzett.

- Nem vagyok csalódott a harmadik helyem miatt, tényleg álomszerű lett volna, ha sprintben is nyerek - folytatta. - Csodálatos, hogy ilyen jól összejött a vb, hálás vagyok az edzőmnek, Kati néninek, remekül sikerült az időzítés, a tiszaújvárosi szurkolók előtt le a kalappal, eljöttek és buzdítottak minket. Egy ilyen sikeres világverseny azért is jó, mert a szürke, téli hétköznapokban erőt meríthet belőle az ember, olykor nem könnyű végigcsinálni az embert próbáló edzéseket.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK

  női kajak négyes
  Szabó Szilvia