FONTOS


 

A világbajnoknő két számban hajt az olimpiai kvalifikációért
Kovács erős mezőnyre vágyik

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: GG, Nemzeti Sport 2003.04.27
--------------------------------------------------------------------------------

Kovács Katalin olykor-olykor megdöbbenve olvassa újra saját naplóját. Kíváncsian várjuk, mit ír majd lapjaira az athéni olimpia napjaiban, ám az sem elhanyagolható, hogy mi történik addig. Az olimpiai kvalifikációs év első, tétre menő futamait épp egy hét múlva, a mecheleni Világkupán teljesíti.


Kovács Katalin az olimpiai számokat természetesen mindennél fontosabbnak tartja (Fotó: Danis Barna)
"Azt szeretném, ha minél erősebb mezőny jönne össze Belgiumban, mert külföldön versenyezni csak nagy tudású ellenfelekkel szemben érdemes" - mondta az MTK kajakosa. - Fábiánné Rozsnyói Katalin csapatában tudniillik itthon is elég keményen küzdünk, így gyengébb riválisok legyőzéséért fölösleges lenne elutazni. Persze nem akarok nagyképűnek tűnni, hiszen az idény elején járunk, és magam sem tudom, milyen formában vagyok."
Sietve hozzáfűzzük: más a helyében nyugodtan hetvenkedhetne - főként a most záruló héthetes dunavarsányi edzőtábor után.
"A vízközelben töltött napok már isteniek voltak, ám a telünk igazán hosszú és fárasztó volt. Kati néni a múlt héten két ötszáz méteres pályaevezést is levezényelt, és ezeket számomra is elfogadható időeredménnyel teljesítettem. Az edzőtáborozások a versenyidőszakban sem érnek véget: Mechelen után a Mol Világkupáig Szegeden készülünk, a vébé előtt pedig Szolnokon leszünk."
Kovács Katalin visszamenőleg is napra pontosan idézhetné fel a bentlakásos napokat, tudniillik elárulta, naplót vezet. "Ez alapvetően edzésnapló" - magyarázta a kétszeres olimpiai ezüstérmes -, de gyakorta beleírom a megjegyzéseimet. A napokban visszalapoztam, és elcsodálkoztam, miként kerülhetek egyes napokban ilyen komor lelkiállapotba."
Katica - aki a becenevéhez illő, bogaras fülbevalót visel - azért alapvetően vidám, s új feladatokra is vállalkozik: "A minap a Nissan Micra bemutatóján Jakupcsek Gabriella mellett én voltam az est háziasszonya. Szerintem jól debütáltam, de maradnék immár bevált foglalkozásomnál, és az autó mellett versenyszámaimhoz szintúgy hű leszek. Az ötszáz egyesért és négyesért, valamint ezer méteren a szólózásért fogok hajtani a válogatókon. Az előbbi kettő olimpiai szám, értelemszerűen mindennél fontosabbak. Visszatérve Mechelenhez: nem tudom, e számokban kik állnak majd rajthoz odakint, ám az lenne a jó, ha Josefa Idem, Caroline Brunet és a többi menő is ott lenne. Remélem, ők még jövőre is folytatják, mert nem kihalásos alapon akarok az egyik legjobb lenni."

Kajak-kenu Eb, Szeged 2002
KAJAK-KENU

KÉPEK
LINKEK

  női kajak négyes
  Kovács Katalin