FONTOS


 

Szőke lány a szőke Tiszán
Nem szokása a tippelés, csak a győzelmek kivívása

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Szabó Sándor, A színes Sport 2002.07.14
--------------------------------------------------------------------------------

A magyar kajak-kenu sport ismét jelentős megméretés elé néz, csütörtöktől vasárnapig Szegeden rendezik az Eb-t. Aligha kétséges, hogy ismét remekelnek Angyal Zoltán szövetségi kapitány tanítványai. Közülük is kiemelkedőnek ígérkezik Kovács Kati szereplése. A szőke lány a szőke Tiszán három számban rajtol. Nem lepődnénk meg, ha háromszor hallgatná meg Himnuszunkat.

Az MTK klasszisa nem hajlandó tippelni. Az a gond, hogy mindenki nyerni jön Szegedre, jegyzi meg mosolyogva.

- Tegnap a barátommal egy kis víz menti pihenőt iktattam be, ma is fürdünk egyet - nyilatkozza az ötszörös világ-, négyszeres Európa-bajnok kajakos -, holnap pedig leköltözünk az Eb városába.

A tavalyi milánói kontinensversenyen a nyolc magyar aranyérem közül ötöt a lányok szereztek. Idén is lepipálják Kolonicsékat? - faggatjuk Katit.


Csütörtöktől szerep- csere, akkor a kajak viszi Katit

- A bajnoki cím mindig közös öröm forrása. Tény, hogy Fábiánné Rozsnyói Kati néni, az edzőnőnk igazán hozzáértő szakember.

Klasszisversenyzőnk meglepődik, hogy Kőbán Rita nyomában van. Tudniillik nem voltunk restek, kiszámoltuk, hogy Rita (olimpiát, vb-t, Eb-t ide értve) 14 arany-, 15 ezüst, 7 bronzéremmel vonult vissza, 36 medáliája fantasztikus. Nos, Kovács Kati 26 dobogós helyezésnél tart (9, 14, 3), azaz igen közel az egykori riválishoz.

- Valóban csak tíz érem a különbség? Nos, ez új, s motiváló tényező.

S ha már Rozsnyói Katinál tartunk, felvetjük, Kőbán Rita egyik interjújában azt mondta, azok a versenyzőnők, akik az edzőnő keze alatt dolgoznak, ritkán válnak el tőle barátságban.

- Olvastam én is ezt a megjegyzést, de nem értek vele egyet - mondja Kovács Kati.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK
LINKEK

  női kajak négyes
  Kovács Katalin