FONTOS


 

Kati egyedül is vb-medáliát akar nyerni
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: (tamás) , A színes Sport 2001.06.10
--------------------------------------------------------------------------------

Kovács Kati - azonkívül, hogy az egyik legszebb magyar sportolónő - egyre eredményesebb is. A világbajnok a sydneyi olimpián két ezüstérmet szerzett, eddig valamennyi medáliáját csapathajóban vívta ki. Idén két versenyt rendeztek és mindkettőn remekelt egyesben is.

Évekig Kőbán Rita indult egyesben a világversenyeken, de néhány esztendővel ezelőtt feltűnt Kovács Kati, akit sokan a kajakkirálynő utódjának tartottak. Ám a generációváltás sohasem megy végbe egy-két év alatt - a fiatal tehetségből mára 25 éves érett versenyző lett. Aki az idén egészen magasra törő terveket szövöget.

- Az a célom, hogy itthon kivívjam az ötszáz egyesben a vb-indulás jogát, és a világbajnokságon dobogóra álljak - meséli Kati. - Ezenkívül a szintén olimpiai számban, az ötszáz négyesben is benne szeretnék lenni, amellyel győzni akarunk.


Kati egyesben kíván bizonyítani

Kovács Kati nehéz döntés előtt állt, amikor az egyes mellett döntött, hiszen fel kellett adnia olimpiai ezüstérmes párosát, Szabó Szilviával. A szövetség döntése ugyanis az, hogy az olimpiai távokon nem szabad egymás után vállalni két számot, ezek között ugyanis nagyon rövid idő van. Kati az egyest választotta.

Az idény eleji eredmények azt mutatják, hogy a világbajnok nagyon jó erőben van. De azt mondja, senki sem mehet biztosra.

- Tisztában vagyok a formámmal, hiszen az edzéseken összecsapunk a lányokkal - mondja - , de bármikor felbukkanhat valaki. Én mindenesetre bízom magamban, keményen edzek, a többi nem az én dolgom.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK
LINKEK

  női kajak négyes
  Kovács Katalin