FONTOS


 

Kolonics kitart Athénig
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Bódi Csaba, Sporthírek 2001.02.05
--------------------------------------------------------------------------------

Kolonics György kétszeres olimpia bajnok kenus is részt vett 8. Sportolók Farsangi Bálja elnevezésű egri rendezvényen, ahol a médiumok és a helyi sportszervezetek szavazatai alapján 18 kategóriában díjazták Eger 2000. évi legjobb sportolóit, edzőit és sportvezetőit.
A nőknél Országh Larissza röplabdázó, a férfiaknál Virág Lajos birkózó, míg a csapatoknál az EGUT RC-Eger női röplabda együttese részesült elismerésben.


Atlanta és Sydney kenu olimpia bajnoka már másodszor volt vendége az Egri Szabadidő Sportegyesület által szervezett eseménynek. Kolonics tavaly csapattársával, a szintén olimpiai bajnok Horváth Csabával látogatott el Egerbe, most azonban barátnője, Noémi társaságban. A láthatóan kiegyensúlyozott versenyző készségesen vállalkozott egy kis csevejre:

- Örömmel tettem eleget a meghívásnak és szívesen jöttem a városba, amely egyébként is nagyon szimpatikus számomra - kezdte Kolonics.

- Nem unja még a sorozatos közszereplést?

- Az olimpia után meglehetősen sok helyre hívtak és egy idő elteltével már bizony fárasztó volt az egész. Mostanra már egyre csökken a meghívások száma, de nem is tudnék mindenhová elmenni, hiszen javában edzünk.

- Nehéz volt az újrakezdés?

- Nem szeretek sokáig tétlenkedni. Az október és a november még a pihenés jegyében telt, december óta viszont keményen készülök.

- Mi adja a hajtóerőt, hiszen már mindent teljesített, ami ebben a sportágban elérhető?

- Erre egyszerű a válasz: imádom csinálni. A társaság is nagyon jó és az meg eszembe sem jutott, hogy váltsak.

- Kitarthat ez a lendület Athénig?

- Ha csak tőlem függ akkor igen.

A rendezvényen Kolonics György nem csak ajándékot kapott, de ő maga is adott át jutalmakat az arra érdemeseknek.

A díjazottakat illetően a csapatoknál ÚVMK-Szabóker-Eger (OB I.-es női vízilabda), UPC-Eger (OB I.-es férfi vízilabda), Mecman Eger Innenbandy SE (női floorball) volt a további sorrend. A nőknél Révészné Beniczky Magdolna asztaliteniszező (Egri Áfész SC) és Denk Zsuzsa vízilabdázó (ÚVMK-Szabóker-Eger) léphetett a dobogóra, a férfiaknál pedig Vojtekovszki Csaba labdarúgó (FC Eger) és Bíró Balázs kosárlabdázó (HÉSZ-Gépszolg SE) vehetett át jutalmat.

A polgármesteri hivatal Posztumusz díjában részesült a decemberben elhunyt Baranyai György, aki több évtizedes edzői és sportvezetői tevékenységéért kapott elismerést.
Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Kolonics György