FONTOS


 

A csepeli klasszis csak egy hetet lazít
Doktor vár Kolonicsra

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Válfi Tamás, Nemzeti Sport 1999.09.09
--------------------------------------------------------------------------------

A versenyzők többségének nem hiányzott, hogy az augusztus végi milánói vb után néhány nappal magyar bajnokságot rendeztek. De a legjobbak közül bizonyára sokaknak az sem, hogy öt nap múlva Sydneyben, az előolimpián kell bizonyítaniuk.

Kolonics György ezúttal a kisebbség tagja. A csepeli olimpiai, világ- és Európa-bajnok ugyanis nagyon szívesen repül Ausztráliába.

- Nem akartam sokat kihagyni, az olimpia miatt minél hamarabb szerettem volna elkezdeni a felkészülést a következő idényre - kezdte Kolonics. - A bajnokság után két napot pihentem, szerdán szálltam először vízre, mindössze húsz percre. Számomra ez a hét jelenti a pihenést.

+ Ez nem túl sok. Mennyire lehet felkészülni az előolimpiára és komolyan venni azt?

- Az ötödik földrészen néhány napig a városnézés, az akklimatizálódás játssza a főszerepet, utána nagyon keményen edzek majd. Mert a versenyen nem szeretnék rosszabbul - azaz a negyedik helynél hátrább - végezni, mint a vébén.

+ Tud valamit az ellenfelekről? ők mennyire készülnek?

- Nagyon komolyan veszik az előolimpiát. A cseh olimpiai bajnok, a Milánóban három dobogós helyet szerző cseh Martin Doktor például három nappal a vébé után már Sydneyben volt. Atlanta előtt mindkét egyes számban megnyerte az előolimpiát, nyilván most is ez a célja. Az Olaszországban mindhárom egyest megnyerő orosz Makszim Opalev pedig a verseny után több hétig kint marad.

+ Mindössze három kenus repül az ötödik földrészre. Kivel edz majd?

- Pulai és Novák a párosban szerepel, vagyis nem tudok velük lépést tartani, az edzőm pedig nem utazik velünk. Valószínűleg a magyar lányokkal készülök.

A sportág vezetői Szegeden egyeztették a jövő évi hazai és nemzetközi versenyprogramot. Az első regattát május 5-7. között a mecheleni Világkupa jelenti a hazai legjobbaknak. Május 12-14. között tájékoztató versenyt rendeznek a szegedi Maty-éri pályán, május 26-28. között újabb felnőtt Világkupa-viadal következik, ezúttal Szegeden, majd június 23-25. között a duisburgi Vk-t rendezik meg. Rövid pihenő után, július 6-9. között a poznani Európa-bajnokságra kerül sor. Augusztus 3-6-án - ugyancsak Szegeden - rendezik meg az országos bajnokságot. Egy héttel később pedig ifjúsági Világkupa-futam házigazdája lesz a szegedi Gróf Széchenyi István-pálya.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK

  férfi kenu páros