FONTOS


 

Kolonics a vb helyett a szétlövésre készül
Másfél hetet elvettek az olimpiai bajnok felkészüléséből

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Válfi Tamás, Nemzeti Sport 1999.08.18
--------------------------------------------------------------------------------


Kevesebb idő maradt a világbajnoki felkészülésre
Kolonics Györgynek másfél héttel rövidítették meg a világbajnoki felkészülését. A válogatott kijelölésekor Angyal Zoltán szövetségi kapitány azt javasolta, hogy az 500 m-es egyesben ne kerüljön sor a Hoffmann Ervin-Kolonics meccsre, a kapitány válogató nélkül odaadta volna a számot a csepelinek, mert annyira kiemelkedik a mezőnyből.

A szakmai bizottság elfogadta Angyal javaslatát, ám a következő rostán, az elnökségén már fennakadt az elképzelés (mondván, ha másnak pótválogatóznia kell, akkor Kolonics miért lenne kivétel?), így a csepeli olimpiai, világ- és Európa-bajnoknak tíz napja azzal telik el, hogy készüljön Hoffmann ellen - ahelyett, hogy kizárólag a milánói világbajnokságra (augusztus 26-29.) összpontosítana. A hírek szerint még az elsősorban 200 méteren jeleskedő Hoffmann is úgy látta, nincs értelme a meccsnek, mert Kolonics jobb nála.

A világbajnok, az idén mellhártya-gyulladás miatt gyengébben teljesítő, szintén csepeli Belicza Béla még nem tudja, bekerül-e a csapatba. A sorsa nem a saját kezében van, másoktól függ, utazhat-e Milánóba. Edzője, Ludasi Róbert kérésére Belicza már hétfőtől (akkor kezdődik a vb-tábor) Dunavarsányban tartózkodik, a harmadik válogatóig (péntekig) egyesben edz - akkor eldől a sorsa.

Ha alanyi jogon ott lehet a táborban, akkor az 1000 m-es négyes tagja lesz, ha nem kerül a csapatba, akkor is Dunavarsányban marad, és edzőpartnerként segíti a két, de lehet, hogy három egyes számban is induló Kolonics felkészülését. Akkor is marad erre energiája, ha bejut a válogatottba, de abban az esetben csak segítőként működik közre Kolonics edzéseinél.

A válogatott tagjai versenyzőkkel, edzőkkel, orvosokkal együtt mindig negyven főnél kevesebben vannak, hétfőtől viszont negyvenhárman lesznek Varsányban - ebből harminckettő a versenyzői létszám. Máskor ez nem jelentene gondot, csakhogy most Dunavarsányban telt ház van, ott edz például az Arab Emirátusok labdarúgó-válogatottja. A harmadik vébé-szétlövésre csak pénteken kerül sor, így amíg nem tisztázódik a csapat összeállítása, lesznek olyan versenyzők, akik ingáznak a főváros és a tábor között.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK

  férfi kenu páros