FONTOS


 

Már a tavalyi eredmények közelében
Kolonics kezeskedik a sikerért

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: GG, Nemzeti Sport 2002.05.18
--------------------------------------------------------------------------------

Jobb keze kisujjával -- legalábbis a körömvágáson túl -- az ember nemigen foglalkozik. Kolonics Györgyöt azonban, pestiesen szólva, épp ez a kisujj vágta kis híján haza... A hazai rendezés? Európa-bajnokságot megelőző felkészülés során bokasérüléssel, influenzával, majd arccsonttöréssel megküzdő kétszeres olimpiai bajnokot a versenyidőszak előtt érte az újabb baj: a kezén éktelenkedő seb -- egész jobb karjára kisugárzó -- ínhüvelygyulladást okozott. Kolo a kezdetben viselt gipszsínt május elején vehette le, a gyógyszeres és fizikoterápiás kezelés viszont csupán ezen a héten fejeződött be. Jövő hétvégén már Eb- és vb-válogatóra kerül sor Szolnokon, amelyet a hihetetlenül gyors regenerálódásra képes Kolonics optimistán vár: az időmérő edzéseken alig marad el tavalyi eredményeitől.

"Valóban nem megy rosszul a kenuzás, jóllehet, az igazi kérdés az, a verseny-, illetve sorozatterhelést miként bírom majd -- fejtegette Kolonics György. -- A valós értékmérő ráadásul csupán az Eb lesz, s jó lenne, ha akkor már formámat visszanyerve, magabiztosan állhatnék rajthoz. A kezem amúgy egy kicsit még mindig hasogat, ám érdekes módon kenuzás közben nem érzek fájdalmat. Persze lehet, hogy csak azért, mert a befutó közben ebben a sportágban az embernek -- legalábbis, annak aki keményen odateszi magát -- már mindene fáj."

Kolonics a szolnoki válogatón egyesben valószínűleg mindhárom távon elindul, ám bevallja, hogy most elsősorban sydneyi győztes számára, a C--1 500 méteres döntőre figyel oda. Az idénynyitón Zala György is súlyos vállsérülést szenvedett, és visszatérésre leghamarabb a júniusi második selejtezőn, illetve a négyesek külön válogatóján gondolhat. A 2001-ben a kvartettel két vb-aranyat és egy ezüstöt szerző Zala az ízületeket hirtelen nagy terhelésnek kitevő kétszázas számban aligha indulhat, ezért kézenfekvő, hogy a kapitányát vesztett legénység Kolonicsot kereste meg. "Szívesen beszállok a négyesbe Iván Gábor, Vasali László és Malomsoki György mellé, ám kértem őket, ha nem repülünk rögtön szárnyashajóként, ne engem hibáztassanak. Kezdő azért nem vagyok: C--4 200-as aranyérmet nyertem már 1995-ben" -- mondta Kolonics, aki páratlan pályafutása során összesen húsz világbajnoki érmet szerzett.
Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Kolonics György