FONTOS


 

Kolonics György új hajóban, régi vágyakkal
Az aranyból sohasem elég ...

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: (E), Heti Sport 2000/10
--------------------------------------------------------------------------------

- Mostanság nagyon elfoglalt lehet, hiszen napok óta csak az üzenetrögzítőjével társalgok.
- Mindig van mit tenni, edzek, eszem - persz McDonaldsban -, és intézkedek, s ma is csak az edébidőre kapcsoltam be a telefonomat.
- Ha nem mondaná is tudnánk, edz ... De legalább már Budapesten?
- Szerencsére vége a Mátraházi edzőtábornak. Szép hely meg minden, de ott a futáson volt a hangsúly és bizonyára sokan tudják rolam, utálom ezt a műfajt. De legalább változatos volt, hisz most kint voltunk a természetben, s nem a városban róttuk a köröket. De ennek a munkának azért meglett az eredménye, hisz fizikálisan teljes rendben vagyok és jól is érzem magam. Jelenleg Csepen készülünk, bár futás és erősítés most is szerepel a programban, azonban már lapátolunk is. Márciusban pedig Dél-Afrikában folytatjuk a felkészülést.
- Az utóbbi időkben valljuk be, nem úgy jöttek az eredményeik, ahogy azt vártuk, sikerpárosuk egy kissé megtorpant. Mondja, mi volt a gyengébb szereplés oka?
- Több összetevője van, hogy egy kicsit leeresztettünk.
- Hallgatom ...
- Például a hajó. Én forszíroztam az egyest is, ami teljesen más mozgást igényel, mint a páros. Valószínűleg emiatt változott meg a mozgásom, s ezért is voltunk lassabbak.
- Pár éve kezdődött el ez a hajómizéria, addig ugye minden versenyző "egy csónakban" lapátolt. Amióta válogatni lehet, jönnek a problémák is.
- Valóban, ez az egész kezd hasonlítani a Forma-1-hez. Itt is mindenki a "járgány" paramétereit nézi. Egyébiránt ma jött meg az új egyes kenum Lengyelországból, amit hamarosan tesztelek majd.
- Térjünk vissza a versenyzéshez. Társa Horváth Csaba mit szólt, amikor előállt azzal, hogy egyesben is elindul?
- Megértett, neki is az a véleménye, hogy ha már ilyen jól ment a tavalyi világbajnokságon, ahol ugye megszereztem az olimpiai kvótát, akkor újra meg kell próbálnom.
- Ketten együtt megannyi diadalt arattak, tucat számra nyerték az EB- és világbajnoki aranyakat, s párosban 500 méteren önök az olimpiai cím védői. Nem csoda, ha Sydneyben is sokan olimpiai bajnokságot, de minimum egy dobogós helyezést várnak a Horváth-Kolonics duótól.
- Szerintem most nem ...
- Ezt hogy érti? Nem kishitűség ez?
- Nem hiszem, hogy ez kishitüség lenne. Hiszen ön is megjegyezte: az elmúlt időben nem nagyon jöttek a kimagasló eredmények. Mi azonban mindent megteszünk, hogy jól szerepeljünk az ötkarikás játékokon. De erről érdemben nem tudunk beszélgetni, várjuk meg a válogató versenyeket.
- Egyesben, milyennek látja az esélyeit?
- A hazai és a nemzetközi mezőny is nagyon erős, ezt bizonyítja az is, hogy négy éve mindig más nyerte meg a világbajnokságot. Az igazság az: nem én vagyok a szám esélyese, de egy jó helyezés azért összejöhet.
- Ilyen sikeres pályafutás után mi motiválja még?
- Mindig szeretnék még egy aranyat nyerni. Újra és újra ...
Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK

  férfi kenu páros