FONTOS


 

A kenukirály fürdőszobája
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Beau Monde 2000.12.12
--------------------------------------------------------------------------------

Fürdőzési szokásoktól az asszony illatáig... Ebben a hónapban legaranyosabb olimpiai bajnokunk, a legmagasabb állami elismeréssel kitüntetett Kolonics György (28) fürdőszobájába költözhettünk be egy beszélgetés erejéig.

"...nem tetszik a pacalszerű izomzatom..."

Zuhany vagy inkább kádfürdő?
Tusolok. Képtelen vagyok kádban feküdni. Tudom, ez furcsán hangzik, mert másokat relaxál, de én elfáradok tőle. Nem is az időt sajnálom a kádfürdőzésre, bár kétségtelen, hogy a zuhany gyorsabb. Lehet, hogy titokban a fürdőszerek is összeesküdtek ellenem, mert az utóbbi időben kétszer is előfordult, hogy tusfürdő helyett kádfürdőt vásároltam. Nagy különbséget nem észlelek, a kádfürdő talán jobban habzik...

Zord estéken sem vágyik egy kis forróságra?
Dehogynem, de az más típusú hevültség... Csak a kedvesem és én kellek hozzá. Egyébként, amikor edzőtáborban tréningezünk, és van rá lehetőség, gyakran ülünk forró fürdőben. Azt elviselem, mert többen vagyunk, és jókat beszélgetünk. Szaunázni viszont nem szeretek. Azt tapasztaltam, hogy utána mindig megbetegszem. Furcsa, de így igaz, már legalább tízszer megesett, hogy a légutaim nem bírták a meleg levegőt.

Mi az, amiről nem mondana le?
A napi háromszori tusolásról. Ha van edzés, ha nincs, ezt igénylem. Persze rájöttem, hogy nem tesz jót a bőrömnek, mert a sok víz szárítja, de megpróbálok tenni ellene. Nem használok szappant, és igyekszem olyan tusfürdőt beszerezni, amelyen ott a felirat: "bőrápoló hatású". Elhiszem, hogy jót tesz, és fürdés után érzem, hogy rugalmasabb lesz a bőröm. Néha, amikor eszembe jut, vagy már nagyon feszül a bőröm, hidratáló testápolóval kenem be magam. Mondjuk, ez elég ritkán fordul elő, de ha a barátnőm megteszi, hogy bemasszírozza az általam nehezen elérhető pontokat...

Van olyan része a tisztálkodásnak, amelyet ki nem állhat?
Például mások törölközőjével szárítkozni. Előfordul, hogy edzésre nem viszünk törölközőt, és ilyenkor a társaink holmiját kell átnézni. Egy kis szerencsével sikerült már viszonylag tiszta darabra is bukkannom. Aztán nem kedvelem a hajzselét és a hajápolókat, mert az izzadságtól igen különös formát öltenek a hajamon. És nem használok hajszárítót, se télen, se nyáron. Sampon, törölköző és kész. Persze néha szoktam fésülködni is... A napozással is hadilábon állok.

A hajviseletét a sportos életmódhoz nyíratja?
Nem, inkább a fizimiskámhoz. Állandó fodrászom van, aki tudja, hogy mennyire lehet rövid a frizurám, a sok forgóm miatt. Azt hiszem, ez a hajviselet jól áll nekem, és persze kényelmes is. Szerintem egyébként egy férfi nem váltogatja hétről-hétre a fazonját. Hosszú hajat nemcsak azért nem viselnék, mert idegen a sporttól, valószínűleg nagyon pocsékul is állna. Utoljára három évesen viseltem kifelé kunkorodó loboncot, édesanyám kedvére. Erről a korszakról fotók tanúskodnak, de a hosszú haj szerencsére már a múlté.

Van olyan testrésze, amivel elégedetlen?
Mindenem lehetne jobb, például nőhettem volna magasabbra, meg lehetnék szikárabb, mert nem tetszik a pacalszerű izomzatom. Szeretném, ha külön-külön látszana egy-egy izomcsoport, mint az atlétáknak vagy evezőtársaimnak. (Nekünk így is tetszik! - a szerk.) A súlyommal soha nem volt problémám, télen mindig egy kicsit nehezebb vagyok, de ezért nem kezdenék fogyókúrába. Azt gondolom, a nagy átlagnál azért jobb a testfelépítésem. Nem fordítok sok időt magamra, szerintem az a fontos, hogy ápolt legyek és jól érezzem magam a bőrömben. Az életformám és a gondolkodásom sem engedi, hogy piperkőccé váljak.

Szokott sportolni hobbiból is?
A kenu mellett úszunk, futunk, erősítünk, ezért talán érthető, hogy mindezek mellett nem vágyom egyéb szabadidős sportra. Azért vannak vágyaim! Szeretnék megtanulni vitorlázni. Először csak kis hajóval. A raftingot is kipróbálnám, meg a vadvízi kenut. Ám amíg versenyszerűen, aktívan sportolok, várnom kell a vadvízi túrákkal, nehogy sérülés legyen belőle, de a vitorlázás talán már tavasszal beindulhat.

Milyen legyen a nő, akit társául választ?
Olyan, mint a barátnőm. Elsőre nagyon fontos az optikai élmény, ez kelti fel ugyanis az érdeklődést a belső iránt. Nincs testrész, amely különösen vonz, de ha jól emlékszem, a kedvesemnél az arca, az alakja és elbűvölő illata fogott meg. (Utóbbi a Tresor volt, ezt sosem felejtem el!) A természetes nőket szeretem, inkább a kevés smink tetszik, no meg a nőies formák, vagyis nem a sportos izomzat a fontos.

Mire vágyik karácsony idején?
Az Olimpia akkora ajándék volt, hogy úgy érzem, adósa lettem az életnek. A vágyam az, hogy hasonló örömöket tudjak szerezni a szeretteimnek, és azoknak, akik szurkoltak értem.
Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Kolonics György